В'ялені томати
Кількість порцій - 10
Час приготування - 3 г 20 хв

В'ялені томати

В'ялені томати стануть відмінним помічником на кухні, особливо якщо ви прихильниця італійської кухні. Всі сили і час, витрачені на приготування цієї незвичайної страви, окупляться при першому ж використанні томатів. Ніжний і при цьому насичений, солодкуватий смак томатів стане хорошим доповненням до екзотичного салату. Також вони прикрасять смак перших страв, піцу, пасту, випічку і навіть соус. Також в'ялені томати можна подавати в якості окремої закуски. Відчуйте незвичайний смак Італії, приготувавши таке блюдо. А ваш чоловік стане для вас справжнім темпераментним мачо після такої страви. Смачного!

Інгредієнти

  • Помідори - 2 кг.
  • Олія оливкова - 200 мл.
  • Сіль - 6 ч. л.
  • Кріп - 1 ч. л.
  • Майоран - 1 ч. л.
  • Часник - 1 головка
  • Петрушка - 1 ч. л.
  • Чебрець - 1 ч. л.
  • Орегано - 1 ч. л.
  • Розмарин - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Помідори промити і витерти насухо, розрізати на 4 частини, вирізати плодоніжки і вийняти середину ложкою.

  • 02

    Застелити деко папером для випічки. Розкласти помідори, розрізаними частинами вгору.

  • 03

    Трави змішати з сіллю. Томати посипати отриманою масою, полити олією і помістити в розігріту до 120°C духовку на 5 годин.

  • 04

    На дно стерилізованої 500-грамової банки налити трохи олії, викласти томати, посипати їх травами, розкласти зверху кілька порізаних часникових часточок.

  • 05

    Такими шарами заповнити всю банку, залити олією, закрити кришкою і помістити в холодильник на пару днів.