Суп із кальмарів
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Суп із кальмарів

Суп з кальмарів - це прекрасний варіант першої страви. Він недовго готується і особливої ​​майстерності від вас теж не вимагає. Але зате своєю присутністю він здатний розбавити ваш харчовий раціон. Кальмари - це особливий продукт. Це можна сказати делікатес. Але на відміну від минулих часів такі делікатеси дуже легко купити в будь-якому магазині. Отже, сьогодні на обід обов'язково приготуйте цей незвичаийний супчик і порадуйте ним свою сім'ю. До того ж, в плані користі для організму ви теж неабияк порадуєте себе і своїх близьких. Адже, всі морепродукти, в тому числі і кальмари, відрізняються підвищеним вмістом поліненасичених кислот і легкозасвоюваного білка.

Інгредієнти

  • Кальмари - 500 г.
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Болгарський перець - 1/2 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Цукор - 1/2 ч. л.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Сметана - за смаком
  • Часточки лимону - за смаком
  • Естрагон - за смаком
  • Соєвий соус - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Рослинна олія - 50 - 100 мл.
  • Вода - 1000 - 1500 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Кальмари помити, опустити в киплячу підсолену воду і варити протягом 3 хвилин, потім вийняти з води, почистити і нарізати соломкою.

  • 02

    Моркву почистити, натерти на крупній тертці і викласти в сковороду. Додати рослинну олію, цукор і лимонний сік. Тушкувати  на слабкому вогні до набуття жовтого відтінку і перекласти в супову каструлю.

  • 03

    Ріпчасту цибулю почистити, нарізати дрібними кубиками й обсмажити з додаванням рослинної олії до м'якості. Покласти нарізаний тонкою соломкою болгарський перець і тушкувати все до готовності перцю. Після чого перекласти до моркви.

  • 04

    Покласти до овочів підготовлені кальмари і нарізаний кубиками помідор. Залити все гарячою кип'яченою водою, Додати естрагон і соєвий соус. Нагріти до кипіння і зняти з вогню. Дати настоятися протягом 15-20 хвилин і подати на стіл. Окремо подати сметану і скибочки лимона.