Суп з кальмарів - це прекрасний варіант першої страви. Він недовго готується і особливої майстерності від вас теж не вимагає. Але зате своєю присутністю він здатний розбавити ваш харчовий раціон. Кальмари - це особливий продукт. Це можна сказати делікатес. Але на відміну від минулих часів такі делікатеси дуже легко купити в будь-якому магазині. Отже, сьогодні на обід обов'язково приготуйте цей незвичаийний супчик і порадуйте ним свою сім'ю. До того ж, в плані користі для організму ви теж неабияк порадуєте себе і своїх близьких. Адже, всі морепродукти, в тому числі і кальмари, відрізняються підвищеним вмістом поліненасичених кислот і легкозасвоюваного білка.
Кальмари помити, опустити в киплячу підсолену воду і варити протягом 3 хвилин, потім вийняти з води, почистити і нарізати соломкою.
Моркву почистити, натерти на крупній тертці і викласти в сковороду. Додати рослинну олію, цукор і лимонний сік. Тушкувати на слабкому вогні до набуття жовтого відтінку і перекласти в супову каструлю.
Ріпчасту цибулю почистити, нарізати дрібними кубиками й обсмажити з додаванням рослинної олії до м'якості. Покласти нарізаний тонкою соломкою болгарський перець і тушкувати все до готовності перцю. Після чого перекласти до моркви.
Покласти до овочів підготовлені кальмари і нарізаний кубиками помідор. Залити все гарячою кип'яченою водою, Додати естрагон і соєвий соус. Нагріти до кипіння і зняти з вогню. Дати настоятися протягом 15-20 хвилин і подати на стіл. Окремо подати сметану і скибочки лимона.