Суп з нуту, перцю чилі і коріандру
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 50 хв

Суп з нуту, перцю чилі і коріандру

Нут - турецький або баранячий горох. Страви з нуту дуже популярні на Середземномор'ї і Близькому Сході. Суп з нуту, перцю чилі і коріандру є енергетичним і корисним. Баранячий горох містить в собі близько 80 цінних поживних речовин. Як і інші бобові, нут дуже поживний, тому що містить велику кількість білка. Замочувати його потрібно обов'язково. Якщо попередньо турецький горох замочити, то він приготується набагато швидше, а шкідливі речовини, які містяться в шкірці, зникнуть. Поступово використання гороху нут набуває популярності і в наших краях.

Інгредієнти

  • Нут - 225 г.
  • Перець чилі - 3 шт.
  • Коріандр горошком - 2 ст. л.
  • Кінза - 20 г.
  • Кмин насіння - 1 ст. л.
  • Сметана - 200 г.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Часник - 6 зубчиків
  • Лимон - 1 шт.
  • Куркума - 1 ч. л.
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У холодній воді замочити горох нут на 12 годин.

  • 02

    Після чого воду злити, а горох промити.

  • 03

    Закип'ятити приблизно 2 літри води і засипати нут в киплячу воду. Коли вода знову почне закипати, знизити вогонь і варити так близько 1 години під кришкою.

  • 04

    На сковороді злегка прожарити насіння коріандру і кмину. Потім зняти їх з вогню і потовкти у ступці.

  • 05

    На цій же сковороді розтопити вершкове масло і додати, пропущений через прес, часник і дрібно подрібнений перець чилі (2 шт.), А також товчені спеції. На слабкому вогні прожарити хвилин 5, потім додати куркуму і ще трохи витримати на сковороді, постійно помішуючи.

  • 06

    Коли нут зваритися, бульйон злити в окремий посуд, а нут перекласти в кухонний комбайн. Додати півсклянки бульйону і перемолоти в однорідну масу.

  • 07

    Акуратно зняти з лимона цедру і додати її в комбайн. Також додати туди кінзу, спеції зі сковороди і трохи бульйону. Добре перемішати.

  • 08

    Потім вміст комбайна перекласти в каструлю, залити залишком бульйону і довести до кипіння. Додати сіль і перець за смаком і варити на слабкому вогні 30 хвилин.

  • 09

    Подавати суп варто теплим зі сметаною і лимонним соком. Також можна приправити подрібненим перцем чилі.