Для любителів сочевиці пропонуємо наступну страву – суп-пюре з сочевиці з вершками і макаронами. Оскільки сочевиця за своїм харчовим складом не поступається м'ясу, курячий бульйон можна замінити на овочевий відвар або молоко, в такому випадку суп буде вегетаріанським, при цьому дуже ситним і поживним. Не забудьте попередньо замочити сочевицю у воді на шість годин, так вона швидше звариться і буде м'якою. Для супу можете взяти будь-які дрібні макарони, які у Вас є: ріжки, пір'я, спіральки. При подачі присипати суп можна також зеленню кропу і тертим сиром. Він розплавиться і додасть супу вершковий смак.
Сочевицю і рис промити, засипати в каструлю, залити водою і поставити на вогонь.
Поки варяться крупи, цибулю очистити від лушпиння і нарізати дрібними кубиками.
Коли вода закипить, закинути цибулю і варити до готовності сочевиці.
Потім зняти каструлю і вміст збити блендером в пюре.
Макарони відварити в підсоленій воді, як вказано на упаковці. Потім викинути їх на друшляк.
Додати макарони в суп. Потім влити вершки, посолити і поперчити за смаком, перемішати і поставити на вогонь. Варити 3-5 хвилин.
При подачі посипати дрібно нарізаною петрушкою.