Суп-пюре з сочевиці з вершками і макаронами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Суп-пюре з сочевиці з вершками і макаронами

Для любителів сочевиці пропонуємо наступну страву – суп-пюре з сочевиці з вершками і макаронами. Оскільки сочевиця за своїм харчовим складом не поступається м'ясу, курячий бульйон можна замінити на овочевий відвар або молоко, в такому випадку суп буде вегетаріанським, при цьому дуже ситним і поживним. Не забудьте попередньо замочити сочевицю у воді на шість годин, так вона швидше звариться і буде м'якою. Для супу можете взяти будь-які дрібні макарони, які у Вас є: ріжки, пір'я, спіральки. При подачі присипати суп можна також зеленню кропу і тертим сиром. Він розплавиться і додасть супу вершковий смак.

Інгредієнти

  • Помаранчева сочевиця - 200 г.
  • Круглий рис - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Курячий бульйон - 1200 мл.
  • Дрібні макарони - 100 г.
  • Вершки - 100 мл.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Мелений білий перець - 0,5 ч. л.
  • Cіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Сочевицю і рис промити, засипати в каструлю, залити водою і поставити на вогонь.

  • 02

    Поки варяться крупи, цибулю очистити від лушпиння і нарізати дрібними кубиками.

  • 03

    Коли вода закипить, закинути цибулю і варити до готовності сочевиці.

  • 04

    Потім зняти каструлю і вміст збити блендером в пюре.

  • 05

    Макарони відварити в підсоленій воді, як вказано на упаковці. Потім викинути їх на друшляк.

  • 06

    Додати макарони в суп. Потім влити вершки, посолити і поперчити за смаком, перемішати і поставити на вогонь. Варити 3-5 хвилин.

  • 07

    При подачі посипати дрібно нарізаною петрушкою.