Суп з беконом, селерою і квасолею
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Суп з беконом, селерою і квасолею

Cуп з беконом, селерою і квасолею - це дуже смачна, ароматна і ситна перша страва. Готується блюдо з консервованої або сушеної квасолі, яку замочують для розм'якшення в холодній воді до 6-ти годин. Потім воду зливають, квасолю знову промивають, потім заливають в каструлі холодною водою, додають рослинне масло і варять до готовності до 2-х годин. Для супу бажано використовувати червону квасолю. Бекон можна замінити карбонатом, баликом або шинкою. Ароматний суп з беконом, селерою і квасолею сподобається багатьом. Суп краще подати в порційних тарілках.

Інгредієнти

  • Бекон - 300 г.
  • Консервована квасоля - 300 г.
  • Картопля - 600 г.
  • Стебло селери - 200 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Чебрець - 6 гілочок
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Моркву промити, очистити і натерти на середній тертці. Стебла селери нарізати невеликими шматочками.

  • 02

    Бекон нарізати невеликими шматочками.

  • 03

    У каструлі на олії обсмажити цибулю до м'якого стану. Потім додати моркву і селеру. Злегка обсмажити, помішуючи.

  • 04

    Слідом додати бекон, смажити 3-4 хвилини.

  • 05

    Очистити картоплю і нарізати невеликими кубиками.

  • 06

    У каструлю налити воду.

  • 07

    Додати в каструлю картоплю, за смаком посолити і поперчити. Варити близько 15-20 хвилин.

  • 08

    Далі додати в каструлю квасолю і варити ще хвилини 3-5. Після чого зняти з вогню і додати гілочки чебрецю. Дати настоятися хвилин 10-15.