Страви японської кухні давно стали користуватися шаленою популярністю в усьому світі: вони прості у приготуванні, легкі для шлунка і завжди дуже смачні. Суші – закуска, що складається з рису, риби і водорості норі – яскравий тому приклад. Зараз, напевно, важко знайти ресторан, який би не пропонував своїм гостям цю вишукану японську страву. Щоб насолодитися улюбленою закускою, Вам більше не потрібно направлятися в ресторан, адже можна скрутити роли самостійно і влаштувати романтичний вечір на двох або тематичну вечірку в японському стилі. А пропонований простий і швидкий рецепт чудових суші зі слабосоленим лососем, ніжним вершковим сиром філадельфія і екзотичним авокадо Вам у цьому допоможе.
Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/
Кунжут обсмажте на сковороді до золотистого кольору.
Відміряйте декілька сантиметрів, і відріжте гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. У вас має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.
Авокадо очистіть, видаліть кісточку і наріжте на тонкі смужки.
Змочивши руки рисовим оцтом, візьміть готовий рис і розподіліть по листку норі. Розподіляйте рис щільним рівним шаром, залишаючи дальній від вас край на 3 см без рису, потім переверніть його на іншу сторону.
Розташуйте лосось, авокадо і трохи сиру з одного краю норі, змастіть васабі.
Підніміть край килимка для суші, притримуючи пальцями начинку, почніть скручувати рол. Формуйте рол, підсилюючи натиск, рухом рук від центру до країв килимка.
Згорнути і помістити в обсмажений кунжут, обваляти в ньому роли.
Отриману "ковбаску" розрізати на 6-8 шматочків і подавати з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.