Суші "Вершковий лосось"
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Суші "Вершковий лосось"

Страви японської кухні давно стали користуватися шаленою популярністю в усьому світі: вони прості у приготуванні, легкі для шлунка і завжди дуже смачні. Суші – закуска, що складається з рису, риби і водорості норі – яскравий тому приклад. Зараз, напевно, важко знайти ресторан, який би не пропонував своїм гостям цю вишукану японську страву. Щоб насолодитися улюбленою закускою, Вам більше не потрібно направлятися в ресторан, адже можна скрутити роли самостійно і влаштувати романтичний вечір на двох або тематичну вечірку в японському стилі. А пропонований простий і швидкий рецепт чудових суші зі слабосоленим лососем, ніжним вершковим сиром філадельфія і екзотичним авокадо Вам у цьому допоможе.

Інгредієнти

  • Рис готовий - 240 г
  • Лосось слабосолений - 100 г
  • Авокадо - 100 г
  • Сир філадельфія - 100 г
  • Норі - 6 шт.
  • Васабі - 30 г
  • Кунжут - 150 г

Етапи приготування

  • 01

    Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

  • 02

    Кунжут обсмажте на сковороді до золотистого кольору.

  • 03

    Відміряйте декілька сантиметрів, і відріжте гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. У вас має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.

  • 04

    Авокадо очистіть, видаліть кісточку і наріжте на тонкі смужки.

  • 05

    Змочивши руки рисовим оцтом, візьміть готовий рис і розподіліть по листку норі. Розподіляйте рис щільним рівним шаром, залишаючи дальній від вас край на 3 см без рису, потім переверніть його на іншу сторону.

  • 06

    Розташуйте лосось, авокадо і трохи сиру з одного краю норі, змастіть васабі.

  • 07

    Підніміть край килимка для суші, притримуючи пальцями начинку, почніть скручувати рол. Формуйте рол, підсилюючи натиск, рухом рук від центру до країв килимка.

  • 08

    Згорнути і помістити в обсмажений кунжут, обваляти в ньому роли.

  • 09

    Отриману "ковбаску" розрізати на 6-8 шматочків і подавати з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.