Суші-нігірі «Магуро»
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Суші-нігірі «Магуро»

Японська страва суші, що стрімко увірвалася в наше життя, стала невід'ємним атрибутом приємного проведення часу у веселій компанії друзів або затишному сімейному колі. Романтичний вечір також важко собі уявити без порції улюблених ролів під пляшечку вина. Світова популярність і цікава технологія приготування посприяли виникненню цілих шкіл кулінарії з приготування цього японського шедевра. Але ж ми не підемо на нудні курси? Адже приготувати суші-нігірі «Магуро» у себе вдома простіше простого. І наш рецепт Вам у цьому допоможе. Приставка «нігірі» у назві страви означає те, що рол формується у вигляді довгастої грудочки рису, зверху якої кладеться скибочка риби.

Інгредієнти

  • Рис готовий - 240 г
  • Філе тунця - 320 г
  • Васабі - 20 г
  • Норі - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

  • 02

    Змочіть руки водою, щоб рис не прилипав до долонь. Потім візьміть невелику жменю готового рису і, мнучи його в руках, надайте йому овальну форму.

  • 03

    Змастіть грудочки рису невеликою кількістю васабі.

  • 04

    Візьміть філе тунця, краще, якщо воно буде не зовсім розморожене.

  • 05

    Відміряйте декілька сантиметрів, і відріжте гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. У вас має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.

  • 06

    Розташуйте зверху підготовленого шматочка рису скибочку тунця.

  • 07

    Якщо начинка погано тримається, то необхідно перетягнути всю заготовку вузькою смужкою норі. Це додасть певний додатковий смаковий відтінок для суші.

  • 08

    Додайте креветки.