Суші-нігірі «Сяке»
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Суші-нігірі «Сяке»

За останні кілька років суші і роли, як і, втім, інші японські страви стали користуватися шаленою популярністю в усьому світі і дуже затребуваними, особливо серед молоді. І не дивно: завдяки своєму складу і цікавій технології приготування ця новомодна закуска донині залишається однією з найбільш корисних, дієтичних і смачних у світі. Спочатку нам доводилося направлятися в японський ресторан, щоб покуштувати порцію-другу вишуканих ролів. Ми ж пропонуємо насолодитися Вашою улюбленою стравою, не виходячи з дому. А наш рецепт суші-нігірі «Сяке» Вам в цьому допоможе. Ніжний рис, філе копченого лосося і норі – нічого зайвого. Просто, лаконічно, але зі смаком. З божественним смаком.

Інгредієнти

  • Рис готовий - 240 г
  • Філе лосося - 320 г
  • Васабі - 20 г
  • Норі - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

  • 02

    Змочіть руки водою, щоб рис не прилипав до долонь. Потім візьміть невелику жменю готового рису і, мнучи його в руках, надайте йому овальну форму.

  • 03

    Змастіть грудочки рису невеликою кількістю васабі.

  • 04

    Візьміть філе лосося, краще, якщо воно буде не зовсім розморожене.

  • 05

    Відміряйте декілька сантиметрів, і відріжте гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. У вас має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.

  • 06

    Розташуйте зверху підготовленого шматочка рису скибочку лосося.

  • 07

    Якщо начинка погано тримається, то необхідно перетягнути всю заготовку вузькою смужкою норі. Це додасть певний додатковий смаковий відтінок для суші.