Традиційна японська страва суші стрімко увірвалася в наше сучасне життя і стала користуватися шаленою популярністю далеко за межами батьківщини. І не дивно: ця закуска проста і швидка в приготуванні, легка для шлунка і завжди радує багатою палітрою вишуканих смакових ноток. Тому, як парадоксально це не звучало, роли є стравою, що найбільш часто замовляється в ресторанах України, стрімко обігнавши традиційний борщ, пельмені і салат «Олів'є». У класичному розумінні роли являють собою рис з рибою, загорнуті в аркуш водорості норі. Ми ж пропонуємо спробувати суші рол з манго. Його по достоїнству оцінили любителі екзотики і ті, хто не ризикує їсти рол з сирою рибою.
Для початку приготуйте [рис для суши](/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/).
Змочивши руки рисовим оцтом, візьміть готовий рис і розподіліть по листку норі. Розподіляйте рис щільним рівним шаром, залишаючи дальній від вас край на 3 см без рису.
Манго очистіть, видаліть кісточку і наріжте на смужки.
Розташуйте манго з одного краю норі.
Підніміть край килимка для суші, притримуючи пальцями начинку, почніть скручувати рол. Формуйте рол, підсилюючи натиск, рухом рук від центру до країв килимка.
Отриману "ковбаску" розрізати на 6-8 шматочків і подавати з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.