Суші сяке-макі
Кількість порцій - 5
Час приготування - 40 хв

Суші сяке-макі

Можливо, у вас скоро відбудеться тематична вечірка в стилі "Стародавні країни Сходу"? Або може ви просто вирішили глибше зануритися в культуру Країни висхідного сонця? У всякому разі, навчитися робити суші хоче багато людей. Ось ми і пропонуємо вам рецепт самих звичайних, простих ролів. Зробити таку страву під силу навіть тим, хто раніше ніколи суші не крутив. Але не думайте, що якщо рецепт простий, то і суші будуть не дуже смачні. Головне, робити все з бажанням! Замість лосося можна, наприклад, використовувати інші сорти риби, або навіть інші продукти. Можна зробити кілька видів суші і з друзями випробувати всі і вибрати найсмачніші для вас. Тут вже справа ваша!

Інгредієнти

  • Лосось - 200 г.
  • Соєвий соус - 150 мл.
  • Рис для суші готовий - 400 г.
  • Норі - 6 шт.
  • Імбир маринований - 100 г.
  • Васабі - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    Для початку необхідно приготувати рис для суші. Зробити це можна, скориставшись рецептом на нашому сайті.

  • 02

    Нарізати лосось шматочками (приблизно 15 см. в довжину і в розрізі 2 х 2 см.), залити рибу 20 мл. соєвого соусу.

  • 03

    На лист норі викласти рис товщиною 3-5 мм., приблизно на 3/4 довжини листа, при цьому рис не потрібно сильно утрамбовувати.

  • 04

    Викласти скибочки риби з одного кінця норі.

  • 05

    Відступити 2 см. з протилежного кінця і залишити «поле» непокритим, злегка змочити його водою з рисовим оцтом.

  • 06

    Звернути рол, надаючи йому квадратну форму.

  • 07

    Розрізати рол на 6-8 шматочків (приблизно по 2 см.).

  • 08

    Подавати з васабі та маринованим імбиром.