Можливо, у вас скоро відбудеться тематична вечірка в стилі "Стародавні країни Сходу"? Або може ви просто вирішили глибше зануритися в культуру Країни висхідного сонця? У всякому разі, навчитися робити суші хоче багато людей. Ось ми і пропонуємо вам рецепт самих звичайних, простих ролів. Зробити таку страву під силу навіть тим, хто раніше ніколи суші не крутив. Але не думайте, що якщо рецепт простий, то і суші будуть не дуже смачні. Головне, робити все з бажанням! Замість лосося можна, наприклад, використовувати інші сорти риби, або навіть інші продукти. Можна зробити кілька видів суші і з друзями випробувати всі і вибрати найсмачніші для вас. Тут вже справа ваша!
Для початку необхідно приготувати рис для суші. Зробити це можна, скориставшись рецептом на нашому сайті.
Нарізати лосось шматочками (приблизно 15 см. в довжину і в розрізі 2 х 2 см.), залити рибу 20 мл. соєвого соусу.
На лист норі викласти рис товщиною 3-5 мм., приблизно на 3/4 довжини листа, при цьому рис не потрібно сильно утрамбовувати.
Викласти скибочки риби з одного кінця норі.
Відступити 2 см. з протилежного кінця і залишити «поле» непокритим, злегка змочити його водою з рисовим оцтом.
Звернути рол, надаючи йому квадратну форму.
Розрізати рол на 6-8 шматочків (приблизно по 2 см.).
Подавати з васабі та маринованим імбиром.