Вам вже набридло ходити їсти суші в ресторані? Ну або замовляти доставку додому? Чому б не спробувати скрутити роли самостійно. Для цього прекрасно підійде цей рецепт. Його плюси в тому, що він не дуже складний у приготуванні, але при цьому не менш смачний. Огірок додає свіжості роллам і соковитості, робить їх не такими м'якими. Лосось надає особливої пікантності, а рис робить страву досить ситною. Разом із соєвим соусом та імбиром - це прекрасна страва для приємного вечора в компанії друзів, сім'ї, або для романтичної вечері на двох. Зробіть на додачу легкий овочевий салат, відкрийте пляшку смачного вина - і ваша казкова вечеря готова.
Для початку необхідно приготувати рис для суші. Зробити це можна, скориставшись рецептом на нашому сайті.
Змочивши руки рисовим оцтом, взяти готовий рис і розподілити по листку норі. Розподіляти рис щільним рівним шаром, залишаючи дальній від вас край на 3 см. без рису.
Відміряти декілька сантиметрів, і відрізати гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. Має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.
Огірок очистити, видалити насіння і нарізати на тонкі смужки.
Розташувати лосось і огірок з одного краю норі.
Підняти край килимка для суші, притримуючи пальцями начинку, почати скручувати рол. Формувати рол, підсилюючи натиск, рухом рук від центру до країв килимка.
Отриману "ковбаску" розрізати на 6-8 шматочків і подавати з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.