Пропонуємо відчути себе в ролі справжнього японського сушиста і приготувати суші рол з тунцем і огірком у себе вдома. Це як раз таки найпростіший різновид суші, тому він якнайкраще підійде для боязких новачків, що бажають спробувати себе в японському кулінарному мистецтві. Необхідні інгредієнти знайдуться в найближчому супермаркеті, а час, витрачений Вами на приготування ролів, зведено до мінімуму. Результат, який Ви отримаєте, перевершить всі Ваші очікування: ніжне філе тунця і хрусткий огірок, дбайливо загорнуті в лист норі, нікого не залишать байдужим. Просто, лаконічно, але зі смаком. Тому сміливо кличте друзів і влаштовуйте галасливу тематичну вечірку – гості залишаться задоволені.
Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/
Змочивши руки рисовим оцтом, візьміть готовий рис і розподіліть по листку норі. Розподіляйте рис щільним рівним шаром, залишаючи дальній від вас край на 3 см без рису.
Відміряйте декілька сантиметрів, і відріжте гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. У вас має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.
Огірок очистіть, видаліть насіння і наріжте на тонкі смужки.
Розташуйте тунець і огірок вздовж листа норі.
Підніміть край килимка для суші, притримуючи пальцями начинку, почніть скручувати рол. Формуйте рол, підсилюючи натиск, рухом рук від центру до країв килимка.
Отриману "ковбаску" розрізати на 6-8 шматочків і подавати з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.