Свекольник із фетою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Свекольник із фетою

У спекотні літні дні дуже затребуваний така різновид перших страв, як холодні супи. Свекольник із фетою - один із таких супів. Кажуть, що свекольник - страва, яку почали готувати ще в 17-му столітті. Це схоже на правду. Цей легкий, малокалорійний охолоджений суп - просто знахідка для тих, хто в спеку шукає заміну традиційним для українців борщам і супам. До того ж, виглядає приготована страва дуже життєрадісно і мальовничо. Овочевий суп з простими, недорогими і головне: корисними інгредієнтами гарантовано сподобається Вашим домашнім.

Інгредієнти

  • Буряк - 5 шт.
  • Сир фета - 150 г.
  • Селера - 1 шт.
  • Огірки - 2 шт.
  • Бульйон овочевий - 600 мл.
  • Олія оливкова - 5 ст. л.
  • Оцет винний - 2 ст. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Вичавити сік із селери і буряків. Видалити пінку.

  • 02

    Змішати суміш соків з овочевим бульйоном, додати оцет, цукор, оливкову олію. Гарячий суп посолити і поперчити за смаком. Дати настоятися, потім охолодити.

  • 03

    Сир розламати на маленькі шматочки, огірки порізати маленькими кубиками, зелень подрібнити.

  • 04

    При подачі вилити холодний суп в тарілку, додавши огірки, сир і зелень.