Буряковий квас
Кількість порцій - 10
Час приготування - 20 хв

Буряковий квас

Буряковий квас позитивно впливає на організм людини. Відомий позитивний вплив квасу на обмін речовин. Людям, які страждають надмірною вагою, вживання бурякового квасу допоможе домогтися приголомшливих результатів. Буряковий квас уповільнює старіння клітин, а тому для тих, хто хоче завжди молодо і добре виглядати вживання такого напою незамінне. Звичайно, ні з чим не потрібно перестаратися і навіть з буряковим квасом. У народній медицині помірне споживання бурякового квасу використовується як потужний засіб для боротьби з гіпертонією. Квас також корисний при гнильних процесах і бродінні в травному тракті. Вживання на ніч бурякового квасу лікує безсоння.

Інгредієнти

  • Буряк (великий) - 1 шт.
  • Вода (кип'ячена охолоджена або очищена) - 2000 мл.
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Хліб житній (скоринка черства) - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Очищений буряк дрібно посікти січкою або нарізати ножем у вигляді соломки, або потерти на крупній тертці, помістити в скляну банку.

  • 02

    Залити кип'яченою водою, додати цукор і скоринку житнього хліба.

  • 03

    Банку закрити марлею, і залишити для бродіння на 3 дні (в теплому місці).

  • 04

    Після цього квас процідити, розлити в пляшки, закупорити і охолодити.