Цю соковиту свинину з абрикосовим прошарком під скоринкою з м'якого листкового тіста можна приготувати з цілком буденного приводу - нагодувати вечерею улюблену сім'ю, і за більш святкового, для романтичної вечері або новорічного застілля. Втім, важливий навіть не привід, а сам процес споживання - не відмовляйте собі в задоволенні! Всім відомо, що абрикос додає м'ясу особливий смак, робить його більш соковитим. Такий м'ясний рулет перед подачею поріжте на шматочки і подавайте теплим. Страва стане відмінним доповненням до будь-якого гарніру. Або ж буде чудовою повноцінною стравою завдяки ситній свинині.
Свинину нарізати досить тонкими шматками, натерти сіллю і перцем та обсмажити у розігрітій рослинній олії з двох сторін.
Листкове тісто розкачати в пласт товщиною 5 мм.
Змастити тісто печінковим паштетом.
Абрикоси нарізати скибочками і викласти на паштет.
Зверху викласти підсмажене м'ясо.
Скрутити тісто в рулет і з'єднати краї зубочистками.
Духовку разігріти до 180°C.
Покласти рулет на деко швом вниз.
Яйце збити з молоком і цією сумішшю змастити рулет. Посипати його насінням кунжуту.
Зробити в рулеті кілька проколів і випікати в розігрітій духовці до золотистого кольору.