Свинина в листковому тісті
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Свинина в листковому тісті

Цю соковиту свинину з абрикосовим прошарком під скоринкою з м'якого листкового тіста можна приготувати з цілком буденного приводу - нагодувати вечерею улюблену сім'ю, і за більш святкового, для романтичної вечері або новорічного застілля. Втім, важливий навіть не привід, а сам процес споживання - не відмовляйте собі в задоволенні! Всім відомо, що абрикос додає м'ясу особливий смак, робить його більш соковитим. Такий м'ясний рулет перед подачею поріжте на шматочки і подавайте теплим. Страва стане відмінним доповненням до будь-якого гарніру. Або ж буде чудовою повноцінною стравою завдяки ситній свинині.

Інгредієнти

  • Свинина (філе) - 600 г
  • Листкове тісто - 500 г
  • Печінковий паштет - 300 г
  • Консервовані абрикоси - 4 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Молоко - 2 ст.л.
  • Кунжут - 2 ст.л.
  • Рослинна олія для смаження - 100 мл
  • Мелений чорний перець - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Свинину нарізати досить тонкими шматками, натерти сіллю і перцем та обсмажити у розігрітій рослинній олії з двох сторін.

  • 02

    Листкове тісто розкачати в пласт товщиною 5 мм.

  • 03

    Змастити тісто печінковим паштетом.

  • 04

    Абрикоси нарізати скибочками і викласти на паштет.

  • 05

    Зверху викласти підсмажене м'ясо.

  • 06

    Скрутити тісто в рулет і з'єднати краї зубочистками.

  • 07

    Духовку разігріти до 180°C.

  • 08

    Покласти рулет на деко швом вниз.

  • 09

    Яйце збити з молоком і цією сумішшю змастити рулет. Посипати його насінням кунжуту.

  • 10

    Зробити в рулеті кілька проколів і випікати в розігрітій духовці до золотистого кольору.