Свинина, запечена в тісті
Кількість порцій - 12
Час приготування - 2 г

Свинина, запечена в тісті

Ви коли-небудь запікали м'ясо в тісті? А даремно! Тісто саме просте, робиться на воді. За щільністю воно має бути таким, як на пельмені, а розкачувати його слід в пласт за розміром дека, а товщиною близько 4-5 мм. "Упаковувати" свинину в тісто слід герметично. Запікати 30 хвилин на середньому вогні, 1,5 години - на маленькому. Приготоване таким чином м'ясо вийде ароматним, м'яким, з оригінальним присмаком і більш соковитим навіть в порівнянні з м'ясом, запеченим у фользі або в рукаві. До того ж і саме тісто виходить хоч і твердим, але смачним і насиченим м'ясними ароматами. Свинину для цієї страви краще використовувати охолоджену, а не заморожену.

Інгредієнти

  • Свинина - 1,5 кг.
  • Гірчиця - 2 ст. л.
  • Мед - 3 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 5 зубчиків
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Борошно - 1 стакан
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Вода - 300 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Для маринаду змішати мед, гірчицю, сіль, чорний мелений перець.

  • 02

    Отриманим маринадом змастити свинину. Залишити на 2 години.

  • 03

    Замісити тісто з води, солі і борошна. Дати настоятися 30 хвилин.

  • 04

    Почистити часник, порізати на тонкі смужки. Зробити в м'ясі довгі надрізи і нашпигувати часником.

  • 05

    Посипати борошном стіл, покласти тісто і розкачати його. Перенести розкачане тісто на деко, змащене соняшниковою олією.

  • 06

    Цибулю очистити, помити і порізати півкільцями. Покласти половину цибулі на середину тіста. Потім викласти лавровий лист. Зверху розмістити м'ясо. Полити 2 ст. л. маринаду. Викласти на м'ясо цибулю.

  • 07

    Загорнути м'ясо в тісто. Защипнути края. Запікати в духовці 2 години. Залишити остигати м'ясо в духовці. Дістати. Розрізати тісто і витягти м'ясо.