Це рецепт супу з азербайджанської кухні. Для супу доцільно використовувати лопаточну частину і грудинку. При замочуванні гороху на ніч, на стакан гороху в миску слід додати 1/2 чайної ложки соди. Завдяки цьому, будь-який горох розвариться. Не забудьте добре промити від соди горох і тільки після цього кидайте його в суп. Горох може викликати здуття живота, але щоб уникнути неприємних явищ в кишечнику, рекомендується додавати в суп багато дрібно нарізаного кропу. У фрикадельки можна додати сушену м'яту, це додасть супу специфічний аромат і смак. Під час готування страви важливо, щоб усі інгредієнти були свіжі та екологічно чисті.
Горох замочити у воді на ніч. М'ясо відділити від кісток. Зварити бульйон з кісток.
Процідити бульйон. Довести до кипіння, всипати горох, варити до готовності гороху, додати за смаком сіль.
Відварити рис до напівготовності.
М'ясо пропустити через м'ясорубку. Додати до м'яса рис, сіль і перець, яйце, перемішати всі інгредієнти, зробити фрикадельки. Додати до супу.
Цибулю нашаткувати, обсмажити на розігрітій сковороді з додаванням бульйону. Додати цибулю в суп. Варити 3 хвилини.
Моркву натерти на тертці, додати в суп, варити протягом 5 хвилин.
З помідорів зняти шкірку, додати в суп, варити 10 хвилин. Готовий суп при подачі прикрасити подрібненою зеленню.