Суп із червоної сочевиці і моркви
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Суп із червоної сочевиці і моркви

Властивості чечевиці згадуються ще в історичних літописах. Представники всіх станів Стародавнього Єгипту, Греції та Вавилону вживали цей продукт в їжу. На Русі був особливо популярний хліб з чечевиці. У чечевиці у великій кількості міститься рослинний білок, який добре засвоюється організмом. Мінімальний вміст жирів робить її дієтичним продуктом. Чечевиця - це багате джерело фолієвої кислоти і заліза. Чечевиця відмінно регулює роботу травних органів. А морква взагалі унікальний за вмістом мікроелементів продукт. Недарма аміри платили за неї золотом. Так що запропонований нами суп із червоної чечечевиці і моркви - це дуже корисний обід, який відмінно вас наситить.

Інгредієнти

  • Сочевиця червона - 340 г.
  • Вода - 7 ст.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 3 шт.
  • Коріандр мелений - 1 ч. л.
  • Кмин мелений - 1 ч. л.
  • Куркума - 0,25 ч. л.
  • Морква - 300 г.
  • Перець болгарський червоний - 1 ст.
  • Коріандр свіжий - 0,25 ст.
  • Цибуля зелена - 0,"5 ст.
  • Перець кайенський - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Поставити глибоку сковороду на вогонь, висипати сочевицю, залити водою. Довести до кипіння, зняти пінку.

  • 02

    Додати в сковороду дрібно нарізану цибулю, часник, а також спеції - мелений коріандр, кмин і куркуму. Прикрити кришкою, готувати 15 хвилин.

  • 03

    Нашаткувати моркву, дрібно нарізати червоний перець і додати ці інгредієнти в сковороду, готувати 10 хвилин, до м'якості овочів.

  • 04

    Всипати дрібно нарізаний свіжий коріандр і зелену цибулю. Додати сіль і перець за смаком, а також всипати кайенский перець.