Суп із цибулі-порею, ріпчастої цибулі та картоплі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Суп із цибулі-порею, ріпчастої цибулі та картоплі

Дуже смачна і корисна перша страва. Цей суп дуже ситний, хоча і має досить низьку калорійність. Завдяки тому, що до складу входить лук-порей, суп виходить делікатним і ніжним. У порівнянні з ріпчастою цибулею у лука-порея м'якше запах і ніжніше і солодше смак. Такий приємний аромат виходить, насамперед, від листя порею. Як і будь-який інший вид цибулі, порей дуже корисний для людського організму, особливо для травної системи, обміну речовин, очищення організму. Цей рецепт супу особливо добре підходить під час посту, а також для вегетаріанців.

Інгредієнти

  • Цибуля-порей - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Бульйон овочевий - 275 мл.
  • Сметана - 2 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Молоко - 150 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Ретельно промити цибулю-порей, вирізати грубий зовнішній шар, розрізати уздовж, нарізати на середні шматочки. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати. Картоплю очистити, нарізати невеликими шматочками.

  • 02

    Покласти вершкове масло в розігріту каструлю, розтопити масло. Викласти в каструлю цибулю і картоплю, перемішати, щоб масло покрило всі інгредієнти. Додати сіль і перець за смаком, готувати 15 хвилин. Налити в каструлю бульйон з молоком, довести суп до кипіння, накрити зверху каструлю кришкою, варити протягом 20-25 хвилин.

  • 03

    Суп перелити в чашу блендера, збити до однорідної маси, після чого перелити назад в каструлю. При подачі полити зверху суп сметаною.