Дуже смачна і корисна перша страва. Цей суп дуже ситний, хоча і має досить низьку калорійність. Завдяки тому, що до складу входить лук-порей, суп виходить делікатним і ніжним. У порівнянні з ріпчастою цибулею у лука-порея м'якше запах і ніжніше і солодше смак. Такий приємний аромат виходить, насамперед, від листя порею. Як і будь-який інший вид цибулі, порей дуже корисний для людського організму, особливо для травної системи, обміну речовин, очищення організму. Цей рецепт супу особливо добре підходить під час посту, а також для вегетаріанців.
Ретельно промити цибулю-порей, вирізати грубий зовнішній шар, розрізати уздовж, нарізати на середні шматочки. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати. Картоплю очистити, нарізати невеликими шматочками.
Покласти вершкове масло в розігріту каструлю, розтопити масло. Викласти в каструлю цибулю і картоплю, перемішати, щоб масло покрило всі інгредієнти. Додати сіль і перець за смаком, готувати 15 хвилин. Налити в каструлю бульйон з молоком, довести суп до кипіння, накрити зверху каструлю кришкою, варити протягом 20-25 хвилин.
Суп перелити в чашу блендера, збити до однорідної маси, після чого перелити назад в каструлю. При подачі полити зверху суп сметаною.