Суп із петрушки з манними кльоцками
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Суп із петрушки з манними кльоцками

Готується такий суп легко і швидко. За складом і способом приготування страва нагадує суп, приготований зі звичайної вермішелі. Звідси випливає, що щоб приготувати такий суп, не обов'язково бути видатним кулінаром. Кльоцки або кньодлі - це борошняний виріб, що зазвичай складається з борошна і яйця, він запозичений нами з європейської кухні. У нашому рецепті кльоцки готуються з манної крупи і яєчних жовтків. Манні кльоцки зроблять будь-який бульйон набагато багатше та насиченіше. Замість петрушки можна використовувати зелень кропу або солодкий салатний перець. Під час подачі суп можна заправити кислим молоком і чорним перцем.

Інгредієнти

  • Петрушка - 250 г.
  • Крупа манна - 40 г.
  • Борошно пшеничне - 25 г.
  • Масло вершкове - 30 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Вода - 600 мл.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Налити воду в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, посолити і всипати посічену петрушку.

  • 02

    У мисці збити яєчні жовтки, всипати до них манну крупу, змішати.

  • 03

    Додати в каструлю по одній столовій ложці суміші з манної крупи і жовтків, кожен раз при цьому змочуючи ложку водою.

  • 04

    Розігріти сковороду, налити масло, всипати борошно, обсмажити. Коли кльоцки будуть готові, додати обсмажену муку в каструлю. Після чого, варити ще 7-8 хвилин.