Суп молочний із запеченим рисом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Суп молочний із запеченим рисом

Рецепти супів з молока неймовірно різноманітні. Такі супи готуються просто і виходять дуже поживними. Однак, вимагають певної уваги і певних навичок. Для приготування цієї страви потрібно взяти ємність з товстим дном, варити страву потрібно на слабкому вогні, інакше молоко може пригоріти. Даний рецепт молочного супу особливий. Страва нагадує сирно-рисову запіканку, яка подається з киплячим молоком. Готову запіканку перед подачею на стіл потрібно трохи охолодити, потім розрізати на невеликі шматочки і розкласти по тарілках. Перед подачею залити киплячим молоком.

Інгредієнти

  • Сухарі панірувальні - 2 ст. л.
  • Молоко - 1 л.
  • Рис - 3 ст. л.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Сир твердий - 25 г.
  • Сіль - за смаком
  • Олія рослинна - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Відварити рис, перекласти в друшляк, дати стекти зайвій рідині, викласти в миску, додати яйце, вершкове масло кімнатної температури, частину натертого сиру, посолити. Ретельно перемішати всі інгредієнти.

  • 02

    Змастити маслом сковороду, присипати сухарями, розігріти, викласти суміш з миски, поверхню маси вирівняти зверху ножем, посипати сиром, що залишився, полити трохи рослинною олією.

  • 03

    Випікати в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин. Розкласти рис по тарілках, залити киплячим молоком.