Суп-пюре з телятини зі спаржею і шпинатом
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 30 хв

Суп-пюре з телятини зі спаржею і шпинатом

Супи-пюре дуже поживні, вони легко засвоюються організмом і тому широко застосовуються, особливо в лікувальному і дитячому харчуванні. Загальне правило приготування будь-якого супу-пюре - подрібнювати до стану пюре його треба гарячим. Для цього зручніше використовувати блендер. Основа запропонованого супу - бульйон із телятини. Для поліпшення консистенції і смаку пюреподібний суп заправляють вершками. Вершки в суп додають в самому кінці приготування. Готовий суп являє собою однорідну масу, що по консистенції нагадує густі вершки. Смак ніжний, з добре вираженим ароматом основних продуктів. Подавати до столу приготований суп-пюре можна з тостами.

Інгредієнти

  • Телятина - 400 г.
  • Помідори - 4 шт.
  • Цибуля-шалот - 1 шт.
  • Стебло селери - 1 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Вершки 20% - 200 мл.
  • Шпинат - 150 г.
  • Спаржа свіжа - 200 г.
  • Петрушка - 3 ст. л.
  • Кінза - 3 ст. л.
  • Перець болгарський зелений - 1 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Сир сулугуні - 50 г.
  • Морква - 1 шт.
  • Вода - 1,5 л.

Етапи приготування

  • 01

    Відварити м'ясо протягом 35-40 хвилин. У каструлю з м'ясом і бульйоном додати нарізану селеру, часник, цибуля-шалот, очищені помідори, натерти в каструлю моркву, додати нарізаний перець і картоплю.

  • 02

    Варити протягом 10-15 хвилин. Додати в каструлю спаржу, варити ще 5-7 хвилин. Після чого, додати шпинат, подрібнену зелень, вершкове масло. Через 1 хвилину прибрати каструлю з вогню, посолити і поперчити за смаком.

  • 03

    Додати в каструлю тертий сир, злити половину бульйону в миску, все інше вилити разом з м'ясом і овочами в блендер, подрібнити до стану пюре. Додати вершки, і другу половину бульйону.