Cирне суфле
Кількість порцій - 7
Час приготування - 45 хв

Cирне суфле

Суфле - страва, якою з нами люб'язно поділилися французи. "Повітряний" - так перекладається із французької слово "суфле". Досягти цієї повітряності, легкості і пишності допомагають збиті до стійких піків яєчні білки. Існують два види суфле: солодкі (десерти) і несолодкі (м'ясні, грибні, рибні та ін.) Запропоноване сирне суфле - відмінний варіант для легкого сніданку. Так як суфле в процесі приготування гарантовано збільшиться в об'ємі, формочки для запікання заповнюйте не повністю, а приблизно на 2/3. Профі в приготуванні суфле радять використовувати більше яєчних жовтків, ніж білків. Наприклад, 5 жовтків і 4 білки. Перевіримо?

Інгредієнти

  • Вершки - 400 мл.
  • Масло вершкове - 150 г.
  • Борошно - 200 г.
  • Сир Пошехонський - 7 ст. л.
  • Яйця - 5 шт.
  • Мускатний горіх - 1/3 ч. л.
  • Коріандр мелений - 1 щіпка
  • Куркума - 1 щіпка
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Масло розтопити і додати борошно. Акуратно перемішати і обсмажити.

  • 02

    Додати вершки, всі спеції. Відокремити білки від жовтків. Сир натерти.

  • 03

    Вершкову суміш зняти з вогню і додати сир, жовтки, а потім збиті білки. Акуратно перемішати. Невеликі формочки змастити маслом і злегка присипати борошном. Викласти в них сирну суміш і поставити духовку на 10-15 хвилин.