Суфле - страва, якою з нами люб'язно поділилися французи. "Повітряний" - так перекладається із французької слово "суфле". Досягти цієї повітряності, легкості і пишності допомагають збиті до стійких піків яєчні білки. Існують два види суфле: солодкі (десерти) і несолодкі (м'ясні, грибні, рибні та ін.) Запропоноване сирне суфле - відмінний варіант для легкого сніданку. Так як суфле в процесі приготування гарантовано збільшиться в об'ємі, формочки для запікання заповнюйте не повністю, а приблизно на 2/3. Профі в приготуванні суфле радять використовувати більше яєчних жовтків, ніж білків. Наприклад, 5 жовтків і 4 білки. Перевіримо?
Масло розтопити і додати борошно. Акуратно перемішати і обсмажити.
Додати вершки, всі спеції. Відокремити білки від жовтків. Сир натерти.
Вершкову суміш зняти з вогню і додати сир, жовтки, а потім збиті білки. Акуратно перемішати. Невеликі формочки змастити маслом і злегка присипати борошном. Викласти в них сирну суміш і поставити духовку на 10-15 хвилин.