Тальятеле з беконом, салямі і помідорами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 35 хв

Тальятеле з беконом, салямі і помідорами

Тальятеле – традиційний італійський різновид локшини. Ці макаронні вироби з яєчного тіста заслужено стали «обличчям Болоньї». За формою паста тонка і плоска. Після приготування вона рясно вбирає рідину, тому вода, що залишилася після варіння, стане в нагоді для розведення соусу. Буквально пара-трійка столових ложок. А тепер про соус. З помідорів необхідно зняти шкірку і видалити насіння. Так вони стануть м'якими і віддадуть свій сік пасті. З чорним меленим перцем можна додати кайєнський перець. Тільки не переборщіть – він дуже гострий.

Інгредієнти

  • Бекон - 100 г.
  • Салямі - 150 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Помідори - 5 шт.
  • Паста Тальятеле - 300 г.
  • Оливкова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Черний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю нарізати кубиками, помідори нарізати крупно.

  • 02

    Бекон і салямі нарізати. Обсмажити на сковороді, помішуючи, щоб не утворилася скоринка. Додати трохи олії, цибулю і на невеликому вогні готувати до золотистого кольору.

  • 03

    Помідори додати в сковороду до бекону і салямі, посолити, поперчити за смаком. Збільшити вогонь і готувати, помішуючи, 10 хвилин. Волога повинна майже повністю випаруватись.

  • 04

    Варити пасту у великій кількості води з додаванням солі. Воду повністю не виливати - нею можна розбавити соус.

  • 05

    Перекласти пасту з каструлі в сковороду, перемішати і прогріти.