Тальятеле із запеченим гарбузом
Кількість порцій - 6
Час приготування - 45 хв

Тальятеле із запеченим гарбузом

Тальятеле - вид італійських макаронних виробів, що представляє собою тонкі і пласкі смужки яєчного тіста. Цікаво, що питання про ширину цієї дуже популярної італійської пасти вирішувалося не ким-небудь, а Торгово-промисловою палатою Болоньї, в постанові якої говориться, що ширина тальятеле повинна бути саме 8 мм, так як це 12270-а частина від висоти Ослячої Вежі - пам'ятки цього міста. Власний смак тальятеле нейтральний, втім, як і смак будь-якого виду пасти, тому смакова палітра страви, в основі якої паста, залежатиме від інших інгредієнтів страви. У нашому випадку це гарбуз, запечений кубиками в духовці, і сир "Моцарела". Виходить дуже смачно і ароматно.

Інгредієнти

  • Паста "Тальятеле" - 400 г.
  • Моцарела - 100 г.
  • Гарбуз - 200 г.
  • Свіжий чебрець - 2 гілочки
  • Часник - 2 зубчики
  • Оливкова олія - за смаком
  • Лимон - 1 шт.
  • Cіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 200°C. На деко, застелене фольгою, налити пару ложок оливкової олії, додати нарізаний кубиками гарбуз, роздавлений часник і чебрець.

  • 02

    Поставити запікатися на 20-25 хвилин. Часник і чебрець прибрати.

  • 03

    Зварити пасту, залишивши воду, в якій вона варилася.

  • 04

    Відварені тальятеле змішати з лимонною цедрою, гарбузом. Додати трохи води і підсолити. Подавати відразу гарячим у підігрітому посуді. Зверху порційно додати моцарелу. При необхідності у вже готову страву можна додати ложку оливкової олії.