Тальятеле - вид італійської пасти, що являє собою тонкі і пласкі смужки яєчного тіста. Забавно, що питання про ширину цього дуже популярного макаронного виробу вирішувалося на рівні Торгово-промислової палати Болоньї. У постанові палати встановлюється ширина тальятеле - 8 мм, так як це 12270-а частина від висоти Ослячої Вежі - пам'ятки цього міста. Як і смак будь-якого іншого виду пасти, власний смак тальятеле є нейтральним. Тому від інших інгредієнтів буде залежати смакова палітра приготованої з тальятелле страви. Володіючи пористою і шорсткою структурою, тальятеле чудово "утримують" соуси. У нашому випадку це соус "Болоньєзе".
Цибулю і моркву очистити, а потім нарізати дрібними кубиками. Також стебло селери нарізати дрібними кубиками.
На сковороді на олії обсмажити разом цибулю, моркву і стебло селери, періодично помішуючи.
Додати фарш, смажити приблизно 8-10 хвилин. При смаженні необхідно дуже ретельно розбити весь фарш за допомогою лопатки на дрібні шматочки, щоб отримати однорідну структуру майбутнього соусу.
Помідори покласти в каструлю і залити їх окропом хвилин на 5. Потім вийняти їх, зробити невеликі надрізи і зняти з них шкірку.
Нарізати дрібними кубиками помідори і додати їх у сковороду до фаршу.
Часник очистити від лушпиння, нарізати дрібно і додати в сковороду. Посолити, поперчити і добре перемішати.
Тушкувати таким чином під кришкою на дрібному вогні приблизно 2 години.
Приблизно за півгодини до закінчення тушкування влити вершки, добре перемішати і продовжувати тушкувати.
Поки соус тушкується, відварити пасту, як вказано на упаковці.
Сир натерти на середній тертці.
Коли соус буде готовий, розкласти пасту по тарілках, зверху викласти соус і засипати тертим пармезаном.