Тальятеле з соусом "Болоньєзе"
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 30 хв

Тальятеле з соусом "Болоньєзе"

Тальятеле - вид італійської пасти, що являє собою тонкі і пласкі смужки яєчного тіста. Забавно, що питання про ширину цього дуже популярного макаронного виробу вирішувалося на рівні Торгово-промислової палати Болоньї. У постанові палати встановлюється ширина тальятеле - 8 мм, так як це 12270-а частина від висоти Ослячої Вежі - пам'ятки цього міста. Як і смак будь-якого іншого виду пасти, власний смак тальятеле є нейтральним. Тому від інших інгредієнтів буде залежати смакова палітра приготованої з тальятелле страви. Володіючи пористою і шорсткою структурою, тальятеле чудово "утримують" соуси. У нашому випадку це соус "Болоньєзе".

Інгредієнти

  • Помідори - 800 г.
  • Фарш із яловичини - 500 г.
  • Вершки (жирність 15%) - 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста - 50 г.
  • Морква - 50 г.
  • Cтебло селери - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Паста "Тальятеле" - 350 г.
  • Сушений орегано - 1 ч. л.
  • Сир "Пармезан" (для посипання) - за смаком
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком.

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю і моркву очистити, а потім нарізати дрібними кубиками. Також стебло селери нарізати дрібними кубиками.

  • 02

    На сковороді на олії обсмажити разом цибулю, моркву і стебло селери, періодично помішуючи.

  • 03

    Додати фарш, смажити приблизно 8-10 хвилин. При смаженні необхідно дуже ретельно розбити весь фарш за допомогою лопатки на дрібні шматочки, щоб отримати однорідну структуру майбутнього соусу.

  • 04

    Помідори покласти в каструлю і залити їх окропом хвилин на 5. Потім вийняти їх, зробити невеликі надрізи і зняти з них шкірку.

  • 05

    Нарізати дрібними кубиками помідори і додати їх у сковороду до фаршу.

  • 06

    Часник очистити від лушпиння, нарізати дрібно і додати в сковороду. Посолити, поперчити і добре перемішати.

  • 07

    Тушкувати таким чином під кришкою на дрібному вогні приблизно 2 години.

  • 08

    Приблизно за півгодини до закінчення тушкування влити вершки, добре перемішати і продовжувати тушкувати.

  • 09

    Поки соус тушкується, відварити пасту, як вказано на упаковці.

  • 10

    Сир натерти на середній тертці.

  • 11

    Коли соус буде готовий, розкласти пасту по тарілках, зверху викласти соус і засипати тертим пармезаном.