Тапенада
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Тапенада

Тапенада – традиційна страва кухні Провансу, яка представляє собою густу пасту з попередньо перемелених до неоднорідної маси оливок (найчастіше чорних), анчоусів і каперсів. Тапенаду помилково називають «чорною ікрою бідняків». Насправді, це дуже смачна і колоритна страва, що всіма полюбилася. Ви можете доповнити тапенаду згідно своїм смаковим уподобанням. Наприклад, додати дрібно нарізану зелень, краплю коньяку або мелений мигдальний горіх. Така паста має універсальне призначення. Нею намазують багет, подають як соус до різних страв або свіжих овочів.

Інгредієнти

  • Маслини без кісточок - 150 г.
  • Каперси - 40 г.
  • Солоні анчоуси - 130 г.
  • Оливкова олія - 20 г.
  • Лимон - 0,5 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рибу промити, видалити голову, нутрощі і хвіст.

  • 02

    З маслин злити воду. Маслини добре промити під водою. Те ж проробити з каперсами.

  • 03

    У подрібнювач викласти маслини, каперси, часник і філе анчоусів. Вичавити сік з лимона. Додати перець і оливкову олію. Збити в блендері.