Тартіфлет
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Тартіфлет

Тартіфлет або картопля по-савойськи - традиційна страва французької кухні, причому страва дуже відома. Нею ми зобов'язані Савойї - департаменту на сході Франції. Існує кілька варіантів приготування тартіфлету. Варіанти, звичайно ж, трохи відрізняються один від одного. Попросту кажучи, страва являє собою картопляну запіканку з беконом і цибулею. В оригінальному французькому рецепті використовують певний сорт сиру. Це сир "Реблошон". У запропонованому рецепті немає строгих рекомендацій з приводу сиру. Єдина порада: він повинен бути м'яким вершковим. У процесі приготування сир розплавиться, а корочка стане золотистою. Замість бекону можна взяти шинку.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сир - 200 г.
  • Бекон - 250 г.
  • Біле сухе вино - 100 мл.
  • Сметана - 4 ст. л.
  • Вершкове масло - за смаком
  • Чебрець - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді 15 хвилин.

  • 02

    Цибулю очистити, нарізати півкільцями. Бекон нарізати кубиками, викласти на розігріту сковороду. Додати цибулю, підсмажити, поперчити. Додати сухе вино, тушкувати 5 хвилин.

  • 03

    Форму змастити вершковим маслом. Варену картоплю нарізати кружечками.

  • 04

    Половину картоплі викласти у форму, посолити. Зверху викласти цибулю з беконом. Потім знову картоплю.

  • 05

    Змастити шар сметаною і викласти порізаний сир.

  • 06

    Запікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин. Готову страву прикрасити гілочками чебрецю.