Тарталетки з лимонним кремом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Тарталетки з лимонним кремом

Терталетки - це завжди актуальний десерт до будь-якого свята. Вони хороші тим, що вже розбиті на порції, і кожен гість може спокійно взяти собі одну і їсти. А ви можете приблизно порахувати, скільки вам слід зробити штучок. Звичайно, тарталетки бувають і не солодкі, але сьогодні ми пропонуємо вас смачний рецепт не нудотних тарталеток, які і смачні, і корисні. В одній такій штучці дуже багато вітаміну С, який міститься в лимонному соку. Крім того, ви можете додати також і цедру апельсина, наприклад. Або ж змішати сік лимона з якимось ще для більш цікавого смаку. Ваші гості будуть у захваті від ваших кулінарних здібностей.

Інгредієнти

  • Борошно - 200 г.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Цукор - 250 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Лимон - 2 шт.
  • Вершки 33-38% - 50 мл.

Етапи приготування

  • 01

    З лимонів очистити цедру, шляхом натирання її на дрібній терці.

  • 02

    З лимонів вичавити сік.

  • 03

    Змішати лимонну цедру, сік, 2 яйця і цукор (150 г.). Залишити на 10 хвилин постояти, щоб цедра віддала свій аромат.

  • 04

    Процідити через дрібний друшляк, щоб позбавиться від цедри. Перелити в невелику каструльку, поставити на вогонь.

  • 05

    Коли маса нагріється додати 50 г. вершкового масла. Весь час перемішуючи, продовжувати варити до загустіння.

  • 06

    Готовий крем остудити.

  • 07

    Для приготування тарталеток розтерти 100 г. вершкового масла зі 100 г. цукру. Додати яйце і перемішати.

  • 08

    Частинами всипати борошно, кожен раз, добре вимішуючи ложкою. Потім зліпити тісто руками в кулю.

  • 09

    Розділити тісто на 8-12 частин залежно від розміру формочок. У формочки викласти тісто, розрівняти пальцями і сформувати невеликі бортики.

  • 10

    У кожну формочку вкласти квадрати пекарського паперу, і насипати тягар, наприклад квасолю. Це потрібно для того, щоб під час випікання борти не сповзли вниз. Поставити в розігріту до 180°C духовку. Випікати 10-15 хвилин, потім тягар із папером вийняти, випікати ще приблизно 5-10 хвилин.

  • 11

    Готові тарталетки повністю остудити.

  • 12

    Кожну тарталетку наповнити приготованим раніше кремом. Зверху прикрасити збитими вершками.