Тарти з чорного шоколаду з зернами граната
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 15 хв

Тарти з чорного шоколаду з зернами граната

Чудова ідея вишуканого і красивого десерту для Вашого святкового столу або вечірки – тарти з чорного шоколаду із зернами граната. Прекрасне частування до чаю, яке оцінить навіть найпримхливіший ласун. А головне: такі, здавалося б, надмірно солодкі ласощі, зовсім не відкладуться на Вашій талії у вигляді зайвих сантиметрів і не зашкодять здоров'ю. Адже всі складові – фініки, горішки, йогурт і дорогоцінні ягідки граната – не тільки смачні, але й корисні продукти. Особливість пропонованого десерту в тому, що випікати тісто для тарталеток не потрібно, адже «кошички», в яких розташовується йогуртово-сметанний крем, формуються з густої, пастоподібної суміші горіхів, фініків і шоколаду.

Інгредієнти

  • Горіхи - 300 г.
  • Фініки - 4 шт.
  • Шоколад чорний 70% - 70 г.
  • Сметана - 350 г.
  • Йогурт натуральний - 100 г.
  • Цукор коричневий - 45 г.
  • Гранати - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Шоколад, горіхи і фініки подрібнити в блендері. У форму для тарталеток викласти масу і притиснути до стінок і дна. Дістати сформовану тарталетку з формочки.

  • 02

    Сметану збити з йогуртом і цукром. Викласти столову ложку крему в кожну тарталетку і поставити в холодильник мінімум на 1 годину. Перед подачею прикрасити зернами граната.