Тайський кокосовий суп із карі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Тайський кокосовий суп із карі

Пропонуємо сьогодні відчути себе десь на маловідомому острові в Індійському Океані. Уявіть, як ви ніжитеся на білому піску, милуєтеся блакитним океаном і п'єте кокосове молоко, закушуючи фініком. Ех, всім хотілося б зробити собі такий відпочинок, але не у всіх є можливості. Тоді пропонуємо вам сьогодні влаштувати хоча б частку цієї райдужної картинки у себе на кухні і приготувати ексклюзивний тайський кокосовий суп з каррі. Тут присутні всі заморські продукти. У цьому супі є і фініки, і кокоси, і не тільки. Суп готується до вашого подиву неймовірно швидко і легко. Всього за тридцять хвилин ви будете мати приголомшливу насичену страву загадкової тайської країни, загубленої в Тихому Океані .

Інгредієнти

  • Гриби шиїтаке - 5 шт.
  • Лайм - 1,5 шт.
  • Кокос - 3 шт.
  • Імбир тертий - 1,5 ч. л.
  • Олія оливкова - 100 мл.
  • Сік лайма - 2 ст. л.
  • Фініки - 3 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Соус соєвий - 1 ст. л.
  • Часник - 2 шт.
  • Карі - 1 ч. л.
  • Цибуля зелена - 3 шт.
  • Перець чорний мелений - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Замаринувати гриби в соку половини 1 лайма і солі.

  • 02

    Подрібнити м'якоть кокоса в блендері, змішати з молоком кокоса.

  • 03

    Додати до кокосу імбир, сік лайма, олію, фініки, посолити, додати соєвий соус, часник, карі і чилі.

  • 04

    Всі інгредієнти змішати в блендері. Дістати гриби з маринаду, додати в загальну суміш, додати нарізаний лук.

  • 05

    Поставити на вогонь суп, нагріти, не доводити до кипіння.