Тайський салат зі свининою і креветками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Тайський салат зі свининою і креветками

Салат по-справжньому можна назвати екзотичним. У ньому ідеально гармонують всі інгредієнти, які на перший погляд не поєднуються між собою. М'ясо свинини необхідно нарізати на дрібні шматочки. Так воно швидше звариться. Добре розділіть шматочки між собою, щоб філе в процесі варіння не злиплося. Важливо не переварити м'ясо, так воно залишиться соковитим і м'яким. За рахунок того, що овочі та креветки варяться в м'ясному бульйоні, вони просочуються смаком свинини, а салатик набуває нових смакових ноток. У заправку для теплого тайського салату зі свининою і креветками можна також додати рибний соус. У цій страві гармонійно поєднується цукрова солодкість і кислинка лимону.

Інгредієнти

  • Філе свинини - 150 г.
  • Королівські креветки - 15 шт.
  • Капуста - 150 г.
  • Морква - 0,5 шт.
  • Печериці - 100 г.
  • Перець чілі - 1 шт.
  • Лимон - 0,5 шт.
  • Цукор - 0,5 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Чилі перець подрібнити в блендері. Свинину дуже дрібно порізати. Моркву і креветки очистити. Капусту і моркву порізати соломкою довжиною близько 4 см.

  • 02

    В окрему миску додати нарізаний чилі перець, цукор, сік половини лимона і ретельно перемішати до розчинення цукру.

  • 03

    У киплячу воду закинути свинину, готувати на сильному вогні протягом 15 хвилин. Витягнути м'ясо за допомогою шумівки.

  • 04

    У цю ж воду закинути овочі та креветки і варити 3 хвилини, далі витягнути за допомогою шумівки.

  • 05

    Змішати м'ясо, овочі, креветки і соус, перемішати і подавати в теплому вигляді.