Тажин з бараниною та овочами
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 30 хв

Тажин з бараниною та овочами

Тажин - товстостінна, досить глибока і важка сковорода (вона може бути як керамічною, так і чавунною) з товстим дном. Але найважливіше в тажині ... Здогадалися? Його конусоподібна кришка, зроблена з кераміки, з маленьким отвором для виходу пари. Саме завдяки цій високій кришці в процесі приготування відбувається циркуляція пари, що надає страві неймовірну соковитість і ніжність. Якщо Ви готуєте в тажині, продукти не підгорають і не пересушуються, тому часто заглядати під кришку немає необхідності. До речі, страва, яку готують в такому чарівному посуді, теж називається "тажин". Запропонований тажин - неймовірно смачна і ароматна страва, яка, без сумніву, сподобається всім, хто її скуштує.

Інгредієнти

  • Баранина - 500 г.
  • Цибуля ріпчаста - 120 г.
  • Помідори - 120 г.
  • Перець болгарський (3-х кольорів) - 120 г.
  • Часник - 3 зубчики
  • Імбир - 0,5 см.
  • Картопля - 350 г.
  • Кумин - 0,5 ч. л.
  • Куркума - 1 ч. л.
  • Паприка мелена червона - 1 ч. л.
  • Кориця мелена - на кінчику ножа
  • Лимон - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо розрізати на шматки приблизно по 100 грам. Натерти їх сумішшю з меленого перцю, солі і кумина. На дно каструлі налити 2 ст. л. оливкової олії, добре прогріти, і укласти м'ясо. Обсмажити до легкого рум'янцю і перекласти в миску. На тій же олії обсмажити цибулю, нарізану півкільцями, дрібно порубаний часник, тертий імбир.

  • 02

    На обсмажені овочі викласти м'ясо, зверху болгарський перець, порізаний крупно.

  • 03

    Далі викласти крупно порізану картоплю і помідори, нарізані часточками.

  • 04

    Посолити, поперчити, посипати спеціями і накрити кришкою.

  • 05

    Тушкувати на маленькому вогні протягом 1 години. Далі зняти кришку. Додати лимон, порізаний часточками. Тушкувати ще 10 хвилин. Перед подачею на стіл посипати зеленню.