Ми стали кращими
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Чайний грог
Чайний грог

Чайний грог

Холодними зимовими вечорами особливо хочеться чогось зігріваючого. Мова йде про «напій брутальних матросів і суворих боцманів» – грог. Назва цього напою походить від непромокаючої накидки «грогрем» британського адмірала Вернона, який власне і придумав цей гарячий алкогольний коктейль. Грог являє собою не що інше, як досить розбавлений сиропом ром. Найчастіше туди ж додається чорний чай і багато прянощів, однак існують і інші варіації напою. Цікавий шлях еволюції пройшов цей англійський коктейль. Раніше грогом називали ром, який розбавляли міцним чаєм. Зараз же це – чай, кріплений ромом. Часи змінюються: витонченими дамами теж полюбився цей напій.

Кількість порцій 6
Час приготування 35 хв

  1. 1. Чай — 400 мл.
  2. 2. Ром — 100 мл.
  3. 3. Цукор — 2 ст. л.
  4. 4. Лимон — 0,5 шт.
  5. 5. Кориця — 1 паличка
  6. 6. Духмяний перець — 5 горошин
  7. 7. Бадьян — 2 зірочки
  8. 8. Гвоздика — 5 бутонів

Етапи готування

  1. Лимон нарізати кружечками.

  2. Покласти в каструлю лимон, корицю, перець, бадьян, гвоздику.

  3. Додати цукор.

  4. Додати чай. Довести до кипіння, прибрати з вогню. Дати настоятися 15-20 хвилин.

  5. Додати ром. Процідити, розлити по келихах і подавати.