Чайний грог
Кількість порцій - 6
Час приготування - 35 хв

Чайний грог

Холодними зимовими вечорами особливо хочеться чогось зігріваючого. Мова йде про «напій брутальних матросів і суворих боцманів» – грог. Назва цього напою походить від непромокаючої накидки «грогрем» британського адмірала Вернона, який власне і придумав цей гарячий алкогольний коктейль. Грог являє собою не що інше, як досить розбавлений сиропом ром. Найчастіше туди ж додається чорний чай і багато прянощів, однак існують і інші варіації напою. Цікавий шлях еволюції пройшов цей англійський коктейль. Раніше грогом називали ром, який розбавляли міцним чаєм. Зараз же це – чай, кріплений ромом. Часи змінюються: витонченими дамами теж полюбився цей напій.

Інгредієнти

  • Чай - 400 мл.
  • Ром - 100 мл.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Лимон - 0,5 шт.
  • Кориця - 1 паличка
  • Духмяний перець - 5 горошин
  • Бадьян - 2 зірочки
  • Гвоздика - 5 бутонів

Етапи приготування

  • 01

    Лимон нарізати кружечками.

  • 02

    Покласти в каструлю лимон, корицю, перець, бадьян, гвоздику.

  • 03

    Додати цукор.

  • 04

    Додати чай. Довести до кипіння, прибрати з вогню. Дати настоятися 15-20 хвилин.

  • 05

    Додати ром. Процідити, розлити по келихах і подавати.