Тефтелі по-американськи
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Тефтелі по-американськи

Вважається, що тефтелі - це страва шведського походження. Там їх називають шведські фрикадельки. Саме звідти бере початок ця цікава м'ясна страва. Зараз ця страва існує в багатьох народах світу, відповідно, з різними назвами. Тефтелі можна смажити, готувати на пару або запекти. Американці використовують саме останній варіант приготування. У духовці тефтелі виходять дуже соковиті завдяки томатного соку. При запіканні виходить дуже цікава скоринка, яка і є ключовою особливістю для тефтелей. Подавати їх можна з самим різним гарніром, з овочами, листям салату або свіжою зеленню - все залежить від вашої фантазії і бажання.

Інгредієнти

  • Свинина - 500 г.
  • Помідори - 4 шт.
  • Твердий сир - 200 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо та цибулю пропустити через м'ясорубку, посолити, поперчити. Замісити фарш.

  • 02

    Додати у фарш тертий сир і яйце.

  • 03

    Помідори ошпарити в окропі, зняти шкірку і дрібно нарізати.

  • 04

    Сформувати тефтелі.

  • 05

    На деко викласти нарізані помідори, додати сіль, перець та столову ложку цукру, поставити в плиту,

  • 06

    Коли помідори пустять сік, викласти на них тефтелі і запікати 30 хвилин при температурі 180°С.