Вважається, що тефтелі - це страва шведського походження. Там їх називають шведські фрикадельки. Саме звідти бере початок ця цікава м'ясна страва. Зараз ця страва існує в багатьох народах світу, відповідно, з різними назвами. Тефтелі можна смажити, готувати на пару або запекти. Американці використовують саме останній варіант приготування. У духовці тефтелі виходять дуже соковиті завдяки томатного соку. При запіканні виходить дуже цікава скоринка, яка і є ключовою особливістю для тефтелей. Подавати їх можна з самим різним гарніром, з овочами, листям салату або свіжою зеленню - все залежить від вашої фантазії і бажання.
М'ясо та цибулю пропустити через м'ясорубку, посолити, поперчити. Замісити фарш.
Додати у фарш тертий сир і яйце.
Помідори ошпарити в окропі, зняти шкірку і дрібно нарізати.
Сформувати тефтелі.
На деко викласти нарізані помідори, додати сіль, перець та столову ложку цукру, поставити в плиту,
Коли помідори пустять сік, викласти на них тефтелі і запікати 30 хвилин при температурі 180°С.