Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Тефтелі по-датськи
Тефтелі по-датськи

Тефтелі по-датськи

Скандинавія славиться своєю поживною і при цьому здоровою їжею. Наприклад, тефтелі по-датськи порадують вас і в сніг, і холоднечу, і в проливний дощ. Ці круглі соковиті котлетки з м'ясного фаршу можна зустріти в кухні будь-якого народу. Проте в Данії їх готують по-особливому. Кулінари не шкодують різних інгредієнтів, які на перший погляд взагалі не можна поєднувати між собою. Свинина стає ніжною, немов хмарка, завдяки пиву, томатний сік допоможе приготувати смачну підливку, а солоний огірок додасть страві пікантності. Такі тефтелі складуть компанію будь-якій страві. Навіть найпростіші макарони будуть виглядати вишукано поруч з тефтелями.

Кількість порцій 3
Час приготування 45 хв

  1. 1. Свиняча вирізка — 500 г.
  2. 2. Огірок солоний — 2 шт.
  3. 3. Борошно пшеничне — 2 ст. л.
  4. 4. Сік томатний — 250 мл.
  5. 5. Яйце куряче — 1 шт.
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Олія соняшникова рафінована — 3 ст. л.
  8. 8. Пиво світле — 125 мл.
  9. 9. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  10. 10. Сіль — 1 ч. л.

Етапи готування

  1. М'ясо разом з однією цибулиною пропустити через м'ясорубку. В отриманий фарш додати яйце, сіль і перець, ретельно перемішати.

  2. Сформувати кульки з фаршу розміром з невелике куряче яйце і трохи приплюснути їх. Після, запанірувати в борошні. Обсмажити на олії з двох боків до рум'яного кольору, і покласти ребром у вогнетривкий посуд.

  3. Огірки очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою.

  4. Очистити другу цибулину, розрізати навпіл, кожну половину нашинкувати тонкими півкільцями і спасерувати на олії.

  5. На сковороду з цибулею вилити томатний сік і пиво, за смаком посолити, закип'ятити.

  6. Залити тефтелі соусом із соку, пива та цибулі, посипати зверху огірками.

  7. Тушкувати тефтелі на слабкому вогні до м'якості огірків. Подавати з картопляним пюре або макаронними виробами.