Тефтелі по-датськи
Кількість порцій - 3
Час приготування - 45 хв

Тефтелі по-датськи

Скандинавія славиться своєю поживною і при цьому здоровою їжею. Наприклад, тефтелі по-датськи порадують вас і в сніг, і холоднечу, і в проливний дощ. Ці круглі соковиті котлетки з м'ясного фаршу можна зустріти в кухні будь-якого народу. Проте в Данії їх готують по-особливому. Кулінари не шкодують різних інгредієнтів, які на перший погляд взагалі не можна поєднувати між собою. Свинина стає ніжною, немов хмарка, завдяки пиву, томатний сік допоможе приготувати смачну підливку, а солоний огірок додасть страві пікантності. Такі тефтелі складуть компанію будь-якій страві. Навіть найпростіші макарони будуть виглядати вишукано поруч з тефтелями.

Інгредієнти

  • Свиняча вирізка - 500 г.
  • Огірок солоний - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 2 ст. л.
  • Сік томатний - 250 мл.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія соняшникова рафінована - 3 ст. л.
  • Пиво світле - 125 мл.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Сіль - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо разом з однією цибулиною пропустити через м'ясорубку. В отриманий фарш додати яйце, сіль і перець, ретельно перемішати.

  • 02

    Сформувати кульки з фаршу розміром з невелике куряче яйце і трохи приплюснути їх. Після, запанірувати в борошні. Обсмажити на олії з двох боків до рум'яного кольору, і покласти ребром у вогнетривкий посуд.

  • 03

    Огірки очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою.

  • 04

    Очистити другу цибулину, розрізати навпіл, кожну половину нашинкувати тонкими півкільцями і спасерувати на олії.

  • 05

    На сковороду з цибулею вилити томатний сік і пиво, за смаком посолити, закип'ятити.

  • 06

    Залити тефтелі соусом із соку, пива та цибулі, посипати зверху огірками.

  • 07

    Тушкувати тефтелі на слабкому вогні до м'якості огірків. Подавати з картопляним пюре або макаронними виробами.