Скандинавія славиться своєю поживною і при цьому здоровою їжею. Наприклад, тефтелі по-датськи порадують вас і в сніг, і холоднечу, і в проливний дощ. Ці круглі соковиті котлетки з м'ясного фаршу можна зустріти в кухні будь-якого народу. Проте в Данії їх готують по-особливому. Кулінари не шкодують різних інгредієнтів, які на перший погляд взагалі не можна поєднувати між собою. Свинина стає ніжною, немов хмарка, завдяки пиву, томатний сік допоможе приготувати смачну підливку, а солоний огірок додасть страві пікантності. Такі тефтелі складуть компанію будь-якій страві. Навіть найпростіші макарони будуть виглядати вишукано поруч з тефтелями.
М'ясо разом з однією цибулиною пропустити через м'ясорубку. В отриманий фарш додати яйце, сіль і перець, ретельно перемішати.
Сформувати кульки з фаршу розміром з невелике куряче яйце і трохи приплюснути їх. Після, запанірувати в борошні. Обсмажити на олії з двох боків до рум'яного кольору, і покласти ребром у вогнетривкий посуд.
Огірки очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою.
Очистити другу цибулину, розрізати навпіл, кожну половину нашинкувати тонкими півкільцями і спасерувати на олії.
На сковороду з цибулею вилити томатний сік і пиво, за смаком посолити, закип'ятити.
Залити тефтелі соусом із соку, пива та цибулі, посипати зверху огірками.
Тушкувати тефтелі на слабкому вогні до м'якості огірків. Подавати з картопляним пюре або макаронними виробами.