Телятина з йогуртом по-турецьки
Кількість порцій - 2
Час приготування - 25 хв

Телятина з йогуртом по-турецьки

Однією з найвідоміших у світі національних кухонь вважається турецька. У зв'язку із забороною вживання м'яса свинини, різні м'ясні страви в Туреччині готують з телятини, баранини. Телятина відома всім своїм ніжним, соковитим м'ясом, яке тане у роті. Що ж може бути спільного між м'ясом і солодким молочним продуктом зі шматочками фруктів? У турецькій кухні йогурт – один з найпопулярніших продуктів. Його не тільки п'ють на сніданок, але і подають в якості соусів або заправки до м'ясних страв. Виходить дуже смачно і пікантно. А все тому, що йогурт необхідно трохи загасити у вершковому маслі зі спеціями. А потім – додати скибочки телятини. Спробуйте.

Інгредієнти

  • Телятина - 200 г.
  • Печериці - 4 шт.
  • Вершкове масло - за смаком
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Вершки - 40 г.
  • Йогурт - 50 г.
  • Цибуля ріпчаста - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Червоний мелений перець - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо промити й нарізати скибочками. Печериці промити, обсушити і нарізати. Цибулю очистити і нарізати.

  • 02

    Розігріти сковороду з вершковим маслом і швидко обсмажити м'ясо до золотистої скоринки. Приправити сіллю і перцем.

  • 03

    На іншій сковороді обсмажити на вершковому маслі цибулю і гриби. З'єднати з м'ясом.

  • 04

    Для соусу покласти на сковороду вершкове масло, додати борошно і злегка підсмажити. Влити вершки, трохи води і, помішуючи, довести до кипіння. Приправити сіллю, червоним перцем і повільно влити йогурт. Не доводячи до кипіння, підігріти.

  • 05

    Покласти м'ясо і гриби, добре перемішати.

  • 06

    В кінці додати дрібно насічену зелень.