Телятина в пармезані та розмарині
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Телятина в пармезані та розмарині

Дивно, але цю типову італійську страву Ви не зустрінете в ресторанах Італії. Телятина в пармезані та розмарині – дивовижно ніжні відбивні з соковитого телячого м'яса в хрусткій паніровці. Спеції та розмарин надають м'ясу тонкий, пряний аромат. А ніжний сир створює вершкову основу. Завдяки своїй цінності і унікальним італійським традиціям сироваріння пармезан називають «королем сирів». Після обсмаження часнику в олії, приберіть його зі сковороди. Часниковий аромат отримає і олія, і м'ясо телятини. Порада наостанок: якщо хочете отримати більш хрустку скоринку відбивних, занурте кілька разів їх у збиті яйця, а потім в панірувальні сухарі.

Інгредієнти

  • Відбивні телячі - 4 шт.
  • Сухарі товчені - 150 г.
  • Сир пармезан - 75 г.
  • Розмарин - 1 ст. л.
  • Спеції - за смаком
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Масло вершкове - 60 г.
  • Часник - 4 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Видалити з м'яса жир і жили, промити, висушити на паперовому рушнику.

  • 02

    У миску висипати сухарі і розмарин, натерти пармезан, перемішати. В окремій мисці збити яйце.

  • 03

    Обваляти м'ясо в яйці, після чого обваляти в сухарях.

  • 04

    Розігріти сковороду, налити оливкову олію, додати вершкове масло. Висипати на сковороду подрібнений часник, обсмажити до золотистого кольору.

  • 05

    Збільшити вогонь до середнього, викласти на сковороду шматки м'яса. Обсмажити з кожної сторони протягом 4-5 хвилин. При подачі викласти м'ясо на теплу тарілку.