Теплий салат з курячою печінкою і яйцями пашот
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Теплий салат з курячою печінкою і яйцями пашот

Вишуканий смак теплого салату з курячою печінкою і яйцями пашот не залишить нікого байдужим. Не дивно, адже соковита печінка, просочена соєвою заправкою з додаванням часнику та цибулі, притягує своїм насиченим ароматом. Завершує кулінарний образ яйце пашот – зварене без шкаралупи яйце по французьким традиціям. При цьому його необхідно влити в закручену воронку з гарячої води. Попередньо додати у воду одну столову ложку оцту. Яйце рекомендується брати свіже, а вода не повинна бути киплячою. Ніжний жовток, що нагадує кремоподібну масу, при подачі трохи надрізати.

Інгредієнти

  • Печінка куряча - 300 г.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Помідори черрі - 4 шт.
  • Салат романо - 1 пучок
  • Шпинат - 1 пучок
  • Соус соєвий - 2 ст. л.
  • Часник - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • Масло вершкове - 3 ч. л.
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Оцет бальзамічний - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Промити під холодною водою салат, залишити сушитися. Печінку промити, обрізати плівку, нарізати шматочками. Часник з цибулею очистити і дрібно нарізати.

  • 02

    Розігріти сковороду, влити оливкову олію, додати вершкове масло, висипати цибулю з часником, обсмажити на середньому вогні 2 хвилини, головне, щоб не підгоріло.

  • 03

    Викласти часник і цибулю зі сковороди на тарілку, покласти в олію на сковороді печінку. Залити соєвим соусом, смажити 5-7 хвилин, на середньому вогні до повної готовності.

  • 04

    Викласти листя салату на тарілку, на салат викласти обсмажену печінку, залити підливою зі сковороди. Промити помідори, трохи придавити, полити соком салат і додати помідори на тарілку. Зверху покласти відварені попередньо яйця пашот. Скропити зверху салат бальзамічним оцтом.