Теплий салат із дикого рису, кураги і фісташок
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Теплий салат із дикого рису, кураги і фісташок

Приготуйте простий рецепт вишуканої страви – теплого салату із дикого рису, кураги і фісташок. На перший погляд, запропоновані інгредієнти не поєднуються один з одним. Насправді це не так, кожен продукт чудово доповнює інший своїм смаком і ароматом. Смакова палітра салату неодмінно припаде Вам до душі. Підсильте аромат і разом з курагою обсмажте дрібно нарізаний червоний болгарський перець, цибулю, подрібнений часник і кумін (зиру). Залийте суміш половиною склянки апельсинового соку. Гасити до м'якості кураги. До дикого рису можна додати зелений лук. Смачного.

Інгредієнти

  • Дикий рис - 500 г.
  • Родзинки - 200 г.
  • Курага - 100 г.
  • Фісташки - 50 г.
  • Міцно заварений чай з бергамотом - 1 стакан
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Морська сіль - 0,5 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Зварити рис.

  • 02

    Ізюм замочити в чаї з бергамотом.

  • 03

    Курагу нарізати довгими смужками.

  • 04

    У невеликій сковороді розігріти вершкове масло, обсмажити курагу протягом 2 хвилин.

  • 05

    Готовий рис відкинути на друшляк, не промивати.

  • 06

    У гарячий рис додати курагу, фісташки. Ізюм віджати і також додати в рис, все гарненько перемішати.

  • 07

    Посолити за смаком і заправити оливковою олією.