Теплий салат із пастою, шпинатом, грибами і квасолею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Теплий салат із пастою, шпинатом, грибами і квасолею

Побалуйте близьких і приготуйте пропоновану закуску – теплий салат з пастою, шпинатом, грибами і квасолею. Така страва буде гідною прикрасою Вашого святкового столу, при цьому задовольнить смакові переваги всіх гостей. Салат настільки самодостатній, що не вимагає ніяких гарнірів. Незвичайність цій страві надають фузілі – макаронні вироби спіральної форми. Паста прекрасно гармонує з екзотичною заправкою із запашних трав і прянощів. Дивно, але в цій страві поєднуються відразу дві кухні світу – європейська і азіатська.

Інгредієнти

  • Макарони фузілі - 200 г.
  • Солодкий перець - 1 шт.
  • Листя шпинату - 200 г.
  • Печериці - 200 г.
  • Консервована квасоля - 250 г.
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Оливкова олія - 3,5 ст. л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Яблучний оцет (6%) - 1 ст. л.
  • Лимонний сік - 4 ст. л.
  • Зіра - 0,5 ч. л.
  • Мелений мускатний горіх - 0,25 ч.л.
  • Мелений коріандр - 0,5 ч. л.
  • Карі - 0,25 ч. л.
  • Базилік подрібнений - 2 ст .л.
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Відварити макарони, як вказано на упаковці. Потім промити їх і відкинути на друшляк.

  • 02

    Цибулю, гриби, шпинат і солодкий перець нарізати на середні кубики.

  • 03

    На сковороду налити приблизно 1,5 столової ложки оливкової олії і обсмажити цибулю і солодкий перець на середньому вогні приблизно 1-2 хвилин.

  • 04

    Потім додати шпинат і готувати ще 1 хвилину.

  • 05

    На окремій сковороді на 1 чайній ложці оливкової олії обсмажити гриби, до випаровування рідини.

  • 06

    З банки з консервованою квасолею злити рідину, квасолю промити і висушити.

  • 07

    У салатниці з'єднати цибулю, перець, шпинат, гриби, квасолю. Додати макарони і перемішати.

  • 08

    Для заправки потрібно: в тарілку вилити яблучний оцет і олію, що залишилася. Додати туди часник, продавлений через прес і сушені спеції. Все добре перемішати.

  • 09

    Готовий салат залити заправкою і ретельно перемішати. При необхідності посолити і поперчити за смаком.