Побалуйте близьких і приготуйте пропоновану закуску – теплий салат з пастою, шпинатом, грибами і квасолею. Така страва буде гідною прикрасою Вашого святкового столу, при цьому задовольнить смакові переваги всіх гостей. Салат настільки самодостатній, що не вимагає ніяких гарнірів. Незвичайність цій страві надають фузілі – макаронні вироби спіральної форми. Паста прекрасно гармонує з екзотичною заправкою із запашних трав і прянощів. Дивно, але в цій страві поєднуються відразу дві кухні світу – європейська і азіатська.
Відварити макарони, як вказано на упаковці. Потім промити їх і відкинути на друшляк.
Цибулю, гриби, шпинат і солодкий перець нарізати на середні кубики.
На сковороду налити приблизно 1,5 столової ложки оливкової олії і обсмажити цибулю і солодкий перець на середньому вогні приблизно 1-2 хвилин.
Потім додати шпинат і готувати ще 1 хвилину.
На окремій сковороді на 1 чайній ложці оливкової олії обсмажити гриби, до випаровування рідини.
З банки з консервованою квасолею злити рідину, квасолю промити і висушити.
У салатниці з'єднати цибулю, перець, шпинат, гриби, квасолю. Додати макарони і перемішати.
Для заправки потрібно: в тарілку вилити яблучний оцет і олію, що залишилася. Додати туди часник, продавлений через прес і сушені спеції. Все добре перемішати.
Готовий салат залити заправкою і ретельно перемішати. При необхідності посолити і поперчити за смаком.