Терін із курячої печінки з хурмою
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 10 хв

Терін із курячої печінки з хурмою

Терін - класична страва французької кухні. Точно так називається форма з кришкою (зазвичай прямокутна, обов'язково вогнетривка), в якій і готують цей кулінарний шедевр. Інгредієнтами для приготування теріна можуть бути: м'ясо, риба, птиця, субпродукти (як у нашому випадку), найрізноманітніші овочі. Але теріни бувають і солодкими. Готувати страву нескладно. Існують два способи приготування теріна: традиційний із запіканням у духовці і холодний спосіб з використанням желатину. У цьому рецепті використовується другий спосіб. Готовий, застиглий в холодильнику терін перевертають на тарілку, знявши при цьому плівку. При подачі терін зазвичай нарізають скибочками.

Інгредієнти

  • Куряча печінка - 1,5 кг.
  • Хурма - 300 г.
  • Бренді - 100 мл.
  • Холодна вода - 3 ст. л.
  • Желатин - 20 г.
  • Бальзамічний оцет - 3 ч. л.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Хурму почистити від шкірки, нарізати кубиками і протерти через сито.

  • 02

    Желатин замочити у воді на 10 хвилин. Додати до желатину бренді і нагріти на водяній бані, при постійному помішуванні до розчинення желатину.

  • 03

    Желатин перемішати з хурмою, збити вінчиком і поставити в холодильник на 30 хвилин, регулярно збовтуючи вінчиком і не даючи повністю застигнути.

  • 04

    Печінку промити, прибрати плівки, посолити, поперчити і обсмажити на середньому вогні на соняшниковій олії по 5-6 хвилин c кожного боку. Готову печінку полити бальзамічним оцетом.

  • 05

    Прямокутну форму для кексу застелити харчовою плівкою. Викласти в середину половину печінки, потім желе і знову печінку.

  • 06

    Полити страву жиром зі сковороди, закрити плівкою і поставити в холодильник на 3 години.