Террін із куркою і кедровими горіхами
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 10 хв

Террін із куркою і кедровими горіхами

Саме слово "террин" французького походження. У Франції таку страву ще часто називають "супник" . Особливість такої страви в тому, що подають її тонкими скибочками, у вигляді хлібців. Відповідно, і їдять їх з першими, гарячими стравами. Тому і бажано подавати терріни холодними. Вони досить дієтичні, тому ними можна сміливо замінити магазинні хлібці. Цибуля і часник роблять страву дуже ароматною, а курка - збагачує вас білком. Такі хлібці можна їсти навіть увечері просто так, без нічого. Можна брати шматочки з собою на роботу, щоб перекусити ними с чаем. Досить проста та універсальна страва на кожен день. Смачного!

Інгредієнти

  • Курячий фарш - 750 г.
  • Хліб житній - 225 г.
  • Базилік свіжий - 100 г.
  • Петрушка - 25 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Кедрові горішки - 60 г.
  • Часник - 2 зубчика
  • Вершкове масло - 15 г.
  • Сухарі панірувальні - 2 ст. л.
  • Оливкова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Хліб і зелень подрібнити, змішати з курячим фаршем.

  • 02

    Цибулю з часником дрібно нарізати, обсмажити на оливковій олії протягом 3 хвилин. Додати горіхи і готувати ще 2 хвилини.

  • 03

    Додати в суміш з фаршем яйце і зажарку з цибулі та горіхів. Перемішати.

  • 04

    Змастити форму вершковим маслом і присипати сухарями. Випікати в духовці при температурі 180°C 50 хвилин.

  • 05

    Готовий террін вийняти з духовки, злити сік і залишити в холодному місці на 6 годин. Подавати холодним.