Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Двошаровий кекс із горіхами
Двошаровий кекс із горіхами

Двошаровий кекс із горіхами

З шістнадцятого століття кекс - традиційний десерт англійців до сніданку або до ранкового чаю. В деяких країнах його подають на весіллях або сімейних святах. Перші кекси були як хліб, підсолоджений медом. Але мало хто знає, що іще стародавні римляни змішували гранат, родзинки, горіхи і отримували аналог сучасного кекса.Пропонуємо вам приготувати чудовий двошаровий кекс з горіхами. М'який, розсипчастий, ніжний, дуже смачний, такий, що тане в роті, з легким мигдальним ароматом, цей десерт по достоїнству оцінять і ваші домашні, і гості. Подаруйте своїм рідним тепло і затишок, приготувавши кекс з горіхами на нашу рецептом.

Кількість порцій 8
Час приготування 80 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Вершкове масло — 120 г.
  3. 3. Цукор — 120 г.
  4. 4. Згущене молоко — 50 г.
  5. 5. Мигдаль — 50 г.
  6. 6. Яйця — 2 шт.
  7. 7. Коньяк — 1 ст. л.
  8. 8. Какао-порошок — 1 ч. л.
  9. 9. Розпушувач тіста — 0,5 ч. л.
  10. 10. Ванільний цукор — 10 г.
  11. 11. Соняшникова олія — за смаком

Етапи готування

  1. Мигдаль залити окропом на 10 хвилин, потім очистити від шкірки.

  2. Горіхи дрібно посікти.

  3. Збити вершкове масло, цукор і ванільний цукор. У масу додати яйця, згущене молоко, коньяк, збити до однорідності.

  4. Додати розпушувач і борошно частинами, кожного разу збиваючи міксером.

  5. Половину тіста відкласти в іншу ємність, додати горіхи (2 ст. л. горіхів залишити для верху).

  6. У другу частину тіста додати какао і добре збити.

  7. Форму добре змастити маслом. Викласти тісто з какао, добре розрівняти поверхню.

  8. Зверху викласти тісто з горіхами, розрівняти поверхню. Посипати горіхами, які залишились. Поставити в духовку, розігріту до 170°C. Випікати 60 хвилин.

  9. Готовий кекс остудити.