Гарбузовий суп з морепродуктами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Гарбузовий суп з морепродуктами

Осінь приносить холод, дощ і вітер, але така погода не привід не любити цю пору року. Одним з найкорисніших плюсів осені є гарбуз, який відмінно впливає на організм і дорослих, і дітей. Цей овоч багатий на вітамін К, при недоліку якого може з'являтися кровотеча в порожнині рота. Гарбуз містить клітковину, яка необхідна, щоб відновити організм після хвороби або застуди, яку саме восени дуже легко підхопити. М'якоть гарбуза допомагає прискорити розвиток дитячого організму, а також ідеально підходить для профілактики недокрів'я і атеросклерозу.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 500 г.
  • Помідори - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 5 шт.
  • Олія оливкова - 4 ст.л.
  • Сік апельсиновий - 200 мл.
  • Базилік - за смаком
  • Чебрець - за смаком
  • Імбир мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Креветки - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 180ºС. Змішати в мисці оливкову олію і спеції, ретельно перемішати.

  • 02

    Зробити надріз на помідорах, залити окропом на 2 хвилини, злити воду, зняти шкірку. Очистити моркву, часник і гарбуз. Нарізати моркву та гарбуз шматочками, помідори розрізати на дві частини. Вмочити всі овочі в суміш олії і спецій, викласти все на деко, застелене харчовим папером.

  • 03

    Випікати овочі протягом 15-20 хвилин при температурі 180-200ºС.

  • 04

    Готові овочі перекласти з деко в чашу блендера, подрібнити в пюре, влити сюди ж апельсиновий сік, додати імбир, посолити і поперчити за смаком, ще раз збити.

  • 05

    Перелити суміш з блендера в каструлю, налити трохи окропу, поставити на вогонь, варити 3-5 хвилин на маленькому вогні.

  • 06

    При подачі розлити суп в тарілки, зверху покласти кілька обсмажених в олії на сковороді креветок, або можна інші використовувати морепродукти, прикрасити мигдальними пелюстками і насінням гарбуза.