Тімбал з авокадо і тунця
Кількість порцій - 2
Час приготування - 10 хв

Тімбал з авокадо і тунця

Тімбал являє собою якусь подобу французького тартара: салат, всі інгредієнти якого викладаються шарами. Пропонований нами тімбал з авокадо і тунця – щось новеньке у Вашій домашній колекції рецептів. Такий салатик ніколи не набридне, адже його готують далеко не кожен день і не на кожен випадок. Вся справа в екзотичному плоді авокадо, хвойно-горіховий смак якого додає родзинку будь-якій страві. У нашому випадку авокадо збивається блендером в пюреобразну масу разом із соком лимона і часником, і викладається нижнім шаром. Салат виходить смачним, поживним і корисним. Оригінальне оформлення і ефектний вигляд робить цю чудову закуску головною прикрасою Вашого святкового столу.

Інгредієнти

  • Авокадо - 1 шт.
  • Помідори - 1 шт.
  • Тунець консервований - 150 г
  • Базилік - 20 г
  • Олія оливкова - 10 мл
  • Сіль - за смаком
  • Лимон - 20 г
  • Часник - 10 г

Етапи приготування

  • 01

    Розрізати авокадо навпіл, видалити кісточку.

  • 02

    У блендері зробити із авокадо пюре, збризнути його лимонним соком і додати 1 чайну ложку оливкової олії, зубчик вичавленого часнику і сіль за смаком.

  • 03

    Біля основи помідора зробити надріз хрест-навхрест, опустити на 1-2 хвилини в окріп.

  • 04

    Охолодити, очисттти від шкірки і порізати кубиками, насіння і сік видалити.

  • 05

    На тарілку викламти шар авокадо, потім порізаний помідор, а зверху консервований тунець.

  • 06

    Прикрасити базиліком.