Тімбал являє собою якусь подобу французького тартара: салат, всі інгредієнти якого викладаються шарами. Пропонований нами тімбал з авокадо і тунця – щось новеньке у Вашій домашній колекції рецептів. Такий салатик ніколи не набридне, адже його готують далеко не кожен день і не на кожен випадок. Вся справа в екзотичному плоді авокадо, хвойно-горіховий смак якого додає родзинку будь-якій страві. У нашому випадку авокадо збивається блендером в пюреобразну масу разом із соком лимона і часником, і викладається нижнім шаром. Салат виходить смачним, поживним і корисним. Оригінальне оформлення і ефектний вигляд робить цю чудову закуску головною прикрасою Вашого святкового столу.
Розрізати авокадо навпіл, видалити кісточку.
У блендері зробити із авокадо пюре, збризнути його лимонним соком і додати 1 чайну ложку оливкової олії, зубчик вичавленого часнику і сіль за смаком.
Біля основи помідора зробити надріз хрест-навхрест, опустити на 1-2 хвилини в окріп.
Охолодити, очисттти від шкірки і порізати кубиками, насіння і сік видалити.
На тарілку викламти шар авокадо, потім порізаний помідор, а зверху консервований тунець.
Прикрасити базиліком.