Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Тірамісу класичний
Тірамісу класичний

Тірамісу класичний

Існує багато рецептів тірамісу і стільки ж способів його оформлення: наприклад, випечені коржі бісквіту укладають шарами на блюдо, просочують кавовим сиропом, потім покривають кремом; або готовий бісквіт нарізають шматочками в роз'ємну форму, заливають ніжним вершковим кремом; 3-ій варіант - «савоярді» вмочують у суміші кави і вина або ж сиропі з фруктів, викладають у невеликі формочки або креманки і поливають збитими вершками або кремом. Потрібно обов'язково пам'ятати, що через вміст у складі крему з сирих яєць, зберігати цей італійський десерт (назва якого, до речі, перекладається як "підбадьори мене"), рекомендується в холодильнику не більше 2-3 днів.

Кількість порцій 3
Час приготування 30 хв

  1. 1. Сир "Маскарпоне" — 500 г.
  2. 2. Печиво "Савоярді" — 250 г.
  3. 3. Яйця курячі — 4 шт.
  4. 4. Цукрова пудра — 100 г.
  5. 5. Зварена натуральна кава — 125 мл.
  6. 6. Десертне вино — 2 ст. л.
  7. 7. Какао-порошок — за смаком

Етапи готування

  1. Перед приготуванням тірамісу покласти маскарпоне в холодильник. Сир для тірамісу повинен бути дуже холодний, інакше крем вийде рідким.

  2. Для класичного рецепту тірамісу обов'язково потрібно взяти яйця кімнатної температури і відокремити білки від жовтків.

  3. Збити в окремому посуді міксером жовтки з половиною цукру до світло-жовтого кольору.

  4. Білки збити з пудрою, що залишилася, до дуже міцної густої піни.

  5. З'єднати сир з жовтками, перемішати.

  6. Поступово змішати, тобто додати збиту суміш з білків, перемішуючи обережно, щоб не порушити структуру білкової маси.

  7. Викласти шар печива, щільно один до одного в прямокутну форму або прямо на блюдо, і зверху з ложки кожне печиво потрошку полити сумішшю лікеру і кави.

  8. Покрити печиво рівним шаром половини крему.

  9. Знову укласти інші бісквітні палички і розрівняти по всій їх поверхні залишок крему.

  10. Прибрати тірамісу в холодильник на 6-8 годин для просочення.

  11. Потім за допомогою сита посипати його какао, натертим шоколадом або шоколадною крихтою.

  12. Нарізати готовий тірамісу на окремі порції і подати до столу.