Тірамісу без яєць з кавовим лікером
Кількість порцій - 6
Час приготування - 15 хв

Тірамісу без яєць з кавовим лікером

Любите тірамісу? Приготуйте цей смачний, всіма відомий десерт вдома. Італійське бісквітне печиво савоярді – традиційна основа тірамісу. Просочене кавовим лікером, воно стає неймовірно м'яким і ароматним. Ніжний вершковий крем з маскарпоне, який покриває «дамські пальчики», надає десерту повітряну, пористу текстуру. Тірамісу тане в роті, і Ви не зможете відірватися від такої смакоти. Простота цього рецепта полягає в тому, що тірамісу не потрібно випікати в духовці, досить укласти всі інгредієнти шарами і охолодити отриманий десерт. До того ж, як Ви звернули увагу, в основі цього тірамісу немає яєць, що відрізняє його від класичного рецепту.

Інгредієнти

  • Сир маскарпоне - 500 г.
  • Пудра цукрова - 2 ст. л.
  • Лікер кавовий - 2 ст. л.
  • Кава свіжезварена - 250 мл.
  • Печиво савоярді - 250 г.
  • Шоколад - 400 г.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці сир із цукровою пудрою, окремо змішати каву з лікером.

  • 02

    Вимочити половину печива в кавово-лікерній суміші, викласти у форму, викласти зверху на печиво у формі половину крему із маскарпоне з пудрою, розподілити по всій поверхні.

  • 03

    Половину печива вимочити в кавової суміші, викласти зверху на крем, зверху на другий шар печива викласти другу половину крему.

  • 04

    Накрити форму зверху харчовою плівкою, залишити в холодильнику на 6 годин. При подачі посипати зверху тертим шоколадом.