Любите тірамісу? Приготуйте цей смачний, всіма відомий десерт вдома. Італійське бісквітне печиво савоярді – традиційна основа тірамісу. Просочене кавовим лікером, воно стає неймовірно м'яким і ароматним. Ніжний вершковий крем з маскарпоне, який покриває «дамські пальчики», надає десерту повітряну, пористу текстуру. Тірамісу тане в роті, і Ви не зможете відірватися від такої смакоти. Простота цього рецепта полягає в тому, що тірамісу не потрібно випікати в духовці, досить укласти всі інгредієнти шарами і охолодити отриманий десерт. До того ж, як Ви звернули увагу, в основі цього тірамісу немає яєць, що відрізняє його від класичного рецепту.
Змішати в мисці сир із цукровою пудрою, окремо змішати каву з лікером.
Вимочити половину печива в кавово-лікерній суміші, викласти у форму, викласти зверху на печиво у формі половину крему із маскарпоне з пудрою, розподілити по всій поверхні.
Половину печива вимочити в кавової суміші, викласти зверху на крем, зверху на другий шар печива викласти другу половину крему.
Накрити форму зверху харчовою плівкою, залишити в холодильнику на 6 годин. При подачі посипати зверху тертим шоколадом.